Teknoloji

BiP ile WhatsApp karşılaştırmasında kazanan BiP oldu

bip whatsapp karşılaştırması

Elektronik cihazları ve servisleri karşılaştıran bir karşılaştırma sitesi olan Versus, yerli mesajlaşma platformu BiP’i, Facebook’un popüler mesajlaşma platformu WhatsApp ile karşılaştırdı. Özellikle kullanıcı deneyimi ve özelliklere odaklanan karşılaştırmaların dikkate değer bir kısmında BiP WhatsApp’tan üstün geliyor. Karşılaştırmanın sonucunda WhatsApp 72 puanda kalırken BiP 99 puan aldı.

Her iki uygulamanın da mobil ve web üzerinden sundukları hizmetlerin değerlendirildiği karşılaştırmada teknik özellikleriyle WhatsApp’ı geride bırakan BiP, yalnızca bir mesajlaşma uygulaması olmasının dışında, rakibinde olmayan farklı özellikleriyle öne çıktı.

BiP, kaybolan mesaj, uygulama içi para gönderme, 10 kişiye kadar HD kalitede grup görüntülü görüşme ve fotoğraf paylaşma, gece modu, kişiselleştirilmiş menü, mesaj yazı tipi değiştirme, 106 dilde mesajlaşma, afet anlarında ve acil durumlarda kullanılabilen “Acil Durum Butonu” ve afet anlarında yaşanan network kesintilerinde ‘Yardım İste’ butonu ile 300 metreye kadarki alanda bulunan BiP kullanıcılarına Bluetooth üzerinden iletişim imkanı sunması gibi birçok farklı özelliğiyle rakibini geride bıraktı.

BiP’in en son sürümü ile görüşmeleri taşıma özelliği geldi

BiP’in iOS ve Android uygulamaları için geçtiğimiz günlerde yayınlanan en son sürümüyle birlikte kullanıcılar, WhatsApp’taki tüm görüşmelerini ve gruplarını BiP’e taşıma imkanını elde ediyor.

WhatsApp’ın bu yılın başlarında büyük tartışma yaratan gizlilik sözleşmesi değişikliği nedeniyle BiP de kullanıcı sayısını önemli oranda artırmıştı. Facebook’un, söz konusu değişikliği 15 Mayıs’ta yürürlüğe koyması bekleniyor. Bu zaman yaklaşırken mesajlaşma platformları etrafındaki tartışmaların yeniden alevlenmesi bekleniyor. Bunun öncesinde gelen taşıma özelliği, daha önce BiP’e kayıt olanların bu servisi daha aktif biçimde kullanmalarını sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER