Teknoloji

Dünyanın en büyük kriptopara borsası Binance için ABD soruşturması

binance kriptopara soruşturması

Kriptopara borsası Binance için, ABD İç Gelir Servisi (IRS) ve Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından soruşturma açıldı. Bloomberg‘in bildirdiğine göre, kara para aklama ve vergi suçlarıyla ilgilenen yetkililer, özellikle Binance’in faaliyetleriyle ilgileniyorlar.

2017 yılında kurulan Binance, dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. Cayman Adaları’nda kurulmuş olan bu şirketin Singapur’da bir ofisi bulunuyor. Bloomberg‘e göre, ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), Binance’in Amerikalıların dijital para birimleriyle bağlantılı türevleri satın almalarına imkan tanıyarak platformunda yasadışı alım satım yapmalarına izin verip vermediğini araştırıyor.

ABD’de ikamet edenler bu tür kriptopara ürünlerini yalnızca CFTC’ye kayıtlı firmalardan satın alabiliyorlar. Binance, geçmişte Amerikalıların web sitesinde yasadışı işlemler yapmasını engellediğini ve ihlal edenlerin hesaplarının dondurulacağı uyarısında bulunduğunu söylemişti.

Kriptopara birimleri ölçüm ve analiz firması Chainalysis 2019 yılında, bitcoin kripto para birimini içeren 2,8 milyar dolarlık suç işleminin 756 milyon dolarlık kısmının Binance’den geçtiğini bildirmişti.

Binance sözcüsü The Verge sitesine yaptığı açıklamada, şirketin “belirli konular veya sorular hakkında yorum yapmadığını”, ancak “yasal yükümlülüklerini çok ciddiye aldığını” söyledi.

Sözcü, “Şüpheli faaliyetleri tespit etmek ve ele almak için finans kurumları tarafından kullanılan kara para aklamayı önleme ilkelerini ve araçlarını içeren sağlam bir uyum programı oluşturmak için çok çalıştık.” dedi. “Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın her yerindeki emniyet teşkilatlarına yardım etme konusunda güçlü bir geçmişe sahibiz.”

Binance ile ilgili olarak yürütülen federal soruşturmanın kapsamı ve detayları ise henüz netleşmedi.

İLGİLİ HABERLER