Eğlence

Bill Gates ve Melinda Gates boşanıyor

bill gates
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bill Gates ve Melinda Gates, 27 yıllık beraberliklerini sonlandırma kararı aldıklarını yaptıkları açıklamayla duyurdular. Yapılan ortak açıklamada, ikilinin yaşamlarının bundan sonraki aşamasında bir çift olarak beraber büyüyemeyeceği gerekçesiyle bu kararın alındığı belirtildi.

Microsoft’un kurucularından biri olan Bill Gates’i teknolojiyle çok ilgili olmayan insanların bile tanıdığı rahatlıkla söylenebilir. Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Gates, servetinin önemli bir kısmını eşi Melinda ile 2000’de kurduğu Gates Vakfı’na aktarmıştı. Dünyanın en büyük yardım kuruluşlarından biri hâline gelen vakfın şimdiye kadarki bağışlarının toplamı 50 milyar seviyesine ulaşmış durumda.

Bill, 2000’de Microsoft CEO’luğundan, 2008’de şirketteki tam zamanlı görevinden ve daha sonrasında da yönetim kurulundan ayrılmıştı. Bu kararların hepsi hayır işlerine daha fazla vakit ayırabilmek amacıyla alınmıştı. Microsoft’ta ürün pazarlama müdürü olarak görev yapan Melinda ise 1996’da görevinden ayrılmıştı.

Çiftin ayrılığının Gates Vakfı’nı nasıl etkileyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Yapılan açıklamada vakfın misyonuna dair ortak inançlarının sürdüğünü belirten ikili, burada birlikte çalışmaya devam edecek. Bill ve Melinda’nın yanı sıra Warren Buffett gibi isimlerin de mütevelli heyetinde bulunduğu vakfın CEO’luğunu Mark Suzman yürütüyor.

İLGİLİ HABERLER