Eğlence

Bethesda oyun başlatıcısını kapatma kararı aldı

bethesda launcher

Bethesda PC oyunlarını başlatmakta kullanılan Bethesda Launcher isimli başlatıcısını kapatma kararı aldı. Oyuncular oyunlarını, indirilebilen içeriklerini, sanal paralarını, oyun içi eşyalarını ve cüzdan bakiyelerini Steam hesaplarına taşıyabilecek. Sürece dair yeni detaylar ise önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

Nisan ayından itibaren arkadaş listeleri de dahil olmak üzere her şey Steam’e taşınabilecek. Bunun için bazı kayıt dosyalarını Steam klasörüne manuel olarak kopyalamak gerekiyor. Bethesda tüm süreç dosyalarının transfer edilebilir olmasını planlıyor. Ancak en azından ilk etapta Bethesda Launcher’daki Wolfenstein: Youngblood kayıtlarını Steam’de başlatmak mümkün olmayacak.

Mayıs ayına kadar Bethesda Launcher’la oyunlar başlatılabilecek. Dosyaların Steam’e transferi mayıs ayından sonra da gerçekleştirilebilecek.

Bethesda.net hesaplarında ise bir değişiklik söz konusu olmayacak. Kullanıcılar bu hesaplarla oyunlara giriş yapmaya devam edebilecek. Buna ek olarak, hesaplara Bethesda’nın internet sitesi üzerinden erişilebilecek. Bethesda’nın daha sonra piyasaya süreceği oyunlarda da bu hesaplar kullanılabilecek.

Nisan ayından sonra Fallout 76 oyuncularının Bethesda Launcher üzerinden Fallout 1st aboneliklerini yenilemeleri mümkün olmayacak. Aboneliği bitenlerin bu işlemi Steam üzerinden gerçekleşmesi gerekecek. Steam’e geçiş yapıldığında yıllık aboneler, abonelikleri süresince kendilerine verilecek tüm Atomları toplu olarak alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER