EğlenceTeknoloji

Bethesda E3 2019: Orion oyun yayın servisi, Deathloop ve diğer önemli duyurular

bethesda e3 2019
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bethesda’nın E3 2019 etkinliğinde geçen yıl gösterimi yapılan Starfield veya The Elder Scrolls VI ile ilgili yeni bilgiler yoktu. Ne var ki, bazı önemli duyurular gerçekleştirildi. Fallout 76 kapsamlı bir güncelleme alıyor, Doom Eternal’ın çıkış tarihi açıklandı. Shinji Mikami ise yeni bir korku oyunuyla geliyor. Aşağıda Bethesda E3 2019 duyuruları ile ilgili detayları bulabilirsiniz.

Deathloop: Arkane’in akılları bulandıran yeni oyunu

Arkane oyun stüdyosu en çok Dishonored aksiyon macera oyun serisiyle biliniyor. Ancak ekip çok farklı bir oyunla geri dönüyor. Deathloop adlı oyun, iki suikastçinin sonsuz mücadeleye girmesini konu alan bir birinci kişi oyunu olma özelliğini taşıyor. Bethesda bu oyunu şöyle tanımlıyor: “Her duruma istediğiniz şekilde yaklaşmanıza izin veren etkileyici bir oyun deneyiminde etkileyici ortamları ve titizlikle tasarlanmış seviyeleri keşfedin. Döngüye bir kez ve herkes için bir son vermek için adanın her tarafındaki hedefleri avlayın ve ilk önce başarılı olmazsanız? ölün, tekrar ölün.”

Oyunun çıkış tarihi veya hangi platformlarda çıkacağı henüz açıklanmadı.

Bethesda Orion ile oyun yayını işine giriyor

Bethesda E3 2019 etkinliğinde sadece oyunlar ön planda değildi. Şirket, Orion adını verdiği ve bulut oyun yayınını daha da iyileştiren yeni bir teknolojiyi tanıttı. Bethesda bunun herhangi bir oyun motoruyla çalışabileceğini söylüyor. Etkileyici görünen bu teknolojinin gösterimi Doom‘un 2016 versiyonuyla, bir akıllı telefon üzerinde gösterildi. Beta sürümünün bu yıl içinde çıkacağı belirtildi.

Doom Eternal’ın yeni fragmanı çıktı, çıkış tarihi açıklandı

2016’da yeniden canlandırılan Doom‘un takipçisi yeni bir hikaye içeren fragmanıyla karşımıza çıktı. Fragmanda yeni konumların bazılarını görme ve vurulacak düşmanları tanıma fırsatı veriliyor. Oyun 22 Kasım tarihinde çıkacak.

Wolfenstein: Youngblood oyununa daha detaylı bir bakış

Bethesda geçen yıl Wolfenstein: Youngblood‘ı göstermişti. Bu, nişancı oyunu serisinden çıkmış ve birlikte oynama imkanını ve 80’lerin ruhunu ekleyen özel bir oyun olacaktı. En son fragman beklentileri daha fazla biçimde gösteriyor. Oyun 26 Temmuz’da Xbox One, PS4, PC ve Nintendo Switch için aynı anda çıkacak.

Elder Scrolls: Blades Nintendo Switch’e geliyor

Bethesda bir kez da en popüler mobil oyunlarından bir tanesini Nintendo’nun hibrit tabletine getiriyor. Bu seferki oyun Elder Scrolls: Blades oluyor. Oyun yakın zamanda mobil ortamda herkese açık beta olarak sunulmuştu. Bu ücretsiz zindan oyunu sonbaharda Switch’e geliyor. Mevcut mobil platform versiyonları arasında çapraz oyun ve çapraz ilerleme kaydı destekleri de bulunacak.

Fallout 76’ya büyük güncelleme geliyor

Fallout 76’nın lansmanı belki istenilen düzeyde olmadı. Ancak çevrimiçi oyun için işler istikrarlı biçimde ilerliyor. Bethesda E3 2019’da bu oyun için “wastelanders” olarak adlandırdığı yeni bir güncellemeyi duyurdu. En büyük değişiklik ise tek oyunculu Fallout oyunlarının dayanak noktası olan oyuncu olmayan insan karakterler oluyor. Bunlar yeni hikayeler sunacak ve sohbetleriyle eşlik edecekler. Daha da şaşırtıcı olan, güncelleme ile birlikte “nükleer kış” adını taşıyan 52 oyunculu savaş modu geliyor.

Shinji Mikami Ghostwire: Tokyo ile geri geliyor

Resident Evil yapımcısı Shinji Mikami oyun stüdyosunun yeni projesi olan, aksiyon macera deneyimi Ghostwire: Tokyo‘yu tanıttı. Oyunda insanlar Tokyo’da gizemli biçimde ortadan kayboluyor. Bunların neden kaybolduklarını ve nereye gittiklerini bulmak size kalıyor. Bir korku oyunu olsa da, hayatta kalma mücadelesinin verildiği bir korku deneyiminden daha çok aksiyon odaklı bir oyun deneyimi oyuncuları bekliyor. Mikami’nin oyun stüdyosu Tango Gameworks genellikle The Evil Within serisiyle biliniyor. Ghostwire: Tokyo ise daha önce Okami ve Bayonetta gibi oyunlarda çalışmış olan Ikumi Nakamura tarafından yönetiliyor.

Commander Keen ücretsiz mobil oyun ile geri dönüyor

90’ların yandan akan aksiyon serilerinden olan Commander Keen geri döndü. Ancak bu sefer çok başka biçimde karşımıza çıkıyor. Bu sefer oyunu ücretsiz oynanabilen, hafta sonu sabahlarında gördüğümüz bir mobil oyun tarzında görüyoruz. Oyun yaz aylarında iOS ve Android’de kademeli olarak sunulacak.

Rage 2 için yeni bir genişleme paketi

Felaket sonrası nişancı oyunu Rage 2’ye “hayaletlerin yükselişi” adlı yeni bir genişleme paketi geliyor. Yeni avlar, silahlar ve araçlar gibi tipik eklentilerin yanı sıra, genişleme paketiyle birlikte mekanik giysiler gibi yeni ve önemli bir oyun ekipmanını getiriyor. Çıkış tarihi belli değil, ancak yıl bitmeden geleceği tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER