Teknoloji

Best Buy yakında Huawei’nin ürünlerini satmayı bırakabilir

best buy huaweiBest Buy, ABD’nin en önemli teknoloji mağaza zincirleri arasında yer alıyor. Ülkede satışa sunulan pek çok ürünü kısa süre içinde Best Buy mağazalarında bulmak mümkün oluyor. Dolayısıyla grubun mağazalarında boy göstermek şirketler adına büyük önem taşıyor. Ancak Huawei yakında bu imkandan mahrum kalacak gibi görünüyor. Reuters’in haberine göre, Best Buy Huawei markalı akıllı telefon ve diğer ürünlerin mağazalarında satışını durdurmaya hazırlanıyor.

Huawei’ye tavır alan ilk Amerikan şirketi Best Buy değil. Mobil operatörler Verizon ve AT&T de kontratlı olarak Mate 10 satma planlarını son anda rafa kaldırmıştı. Amerikan şirketlerinin bu kararları almalarında ABD hükümetinden gelen talebin etkili olduğu söyleniyor. ABD’de resmi kurumlar, uzun süredir Huawei ve diğer Çinli teknoloji şirketlerini ulusal güvenliğe bir tehdit olarak görüyor.

Huawei amiral gemisi telefon arayanlara ABD’de iPhone X ve Samsung Galaxy S9’a kıyasla daha uygun fiyatlı bir alternatif sunuyor. Ancak şirketin ülkede telefonlarını satacak bir mecra bulamaması, şirketin çabalarının karşılığını almasını engelliyor. Çinli üretici, ABD’deki tüm güvenlik gereksinimlerini karşıladığını savunsa da, Amerikan devletini ve şirketleri ikna edememişe benziyor.

Büyük telekom operatörlerine Best Buy’ın da katılması, ABD’de Huawei markalı ürünleri bulmanın iyiden iyiye zorlaştığı anlamına geliyor. Bu karar, mevcut ürünlerin yanı sıra yakın zamanda piyasaya çıkacak ürünleri de etkileyecek gibi görünüyor. Best Buy Huawei ürünlerine yönelik yasağı nedeniyle gelecek hafta tanıtılacak Huawei P20 serisini de satmayacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER