Manşetler

Beşinci nesil iPhone’da çift LED flaş bulunabilir

Her ne kadar bir akıllı telefon olsa da, Apple’ın iPhone 4’ü dijital fotoğraf makinesi niyetine de bol bol kullanılıyor. Flickr’a yüklenen fotoğrafların içinde iPhone 4 ile çekilenlerin birinci sırada yer alması bu açıdan çok da sürpriz sayılmaz. Kolaylık iPhone 4’ün kamerasının popülaritesini arttıran önemli bir etken, ancak iPhone 5 ile birlikte geleceği söylenen 8 megapiksel kamerayla birlikte kalite de artacak. Üstelik gelen son haberler yeni nesil iPhone’un çift LED flaş barındıracağını işaret ediyor.

DigiTimes’ın aktardığı dedikodulara göre Apple Philips’ten temin ettiği yüksek güçlü Lumiled LED flaşların siparişini azalttı ve bunun yerine Tayvanlı üretcilerin elinden çıkma yeni LED flaş ürünlerin siparişini vermeye başladı. Potansiyel Tayvanlı tedarikçiler arasında Everlight Electronics, Edison Opto ve Lite-On Technology yer alıyor.

Everlight ve Lite-On bir süredir akıllı telefon pazarına hizmet veriyor, ikilinin LED ürünleri bazı popüler cihazlarda hâli hazırda kullanılmakta. Edison Opto ise yüksek güçlü LED konusunda uzman, ancak bu şirket de cihaz üreticilerine hizmet vermeye başlamıştı. Amma velakin, her üç şirket de konu hakkında yorum yapmaktan kaçınıyor.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER