Manşetler

Beşiktaş ile Vodafone Türkiye’den dev sponsorluk anlaşması

Haziran ayı içerinde sponsorluk için iyi niyet anlaşması imzalayan Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Vodafone Türkiye, bugün de Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasının altına imza attı. Bu anlaşma kapsamında Beşiktaş’ın yeni yapılacak stadı 15 yıl boyunca ”Vodafone Arena” olarak anılacak. Ayrıca 5 yıllık bir süre boyunca Beşiktaş’ın ana sponsorluğunu üstlenecek Vodafone’un logosu Beşiktaş formasında göğüs reklamı olarak yerini alacak. Bu anlaşma kapsamında Vodafone Beşiktaş’a 145 milyon dolar ödeyecek.

fikret-orman-gokhan-ogut-200813

Beşiktaş’ın yeni evi Vodafone Arena ”Türkiye’nin ilk akıllı stadı” unvanını da elinde bulunduracak. Stadın teknolojik altyapısının kurulması konusunda Vodafone Cisco ile işbirliğine gidecek ve Avrupa ile ABD’de pek çok yeni stadyumda hayata geçirilen ”StadiumVision” çözümü Vodafone Arena’ya uygulanacak. Buna ek olarak, genişbant mobil ve Wi-Fi ağlarıyla donatılacak olan stadın taraftarlara maç günlerinde unutulmaz bir dijital deneyim yaşatması hedefleniyor. Stadın çeşitli noktalarına yerleştirilecek farklı boyuttaki HD ekranlar sayesinde taraftarlar pozisyon tekrarlarını, istatistikleri, o anda oynanan diğer maçların sonuçlarını ve benzeri bilgileri kolayca takip edebilecek. Yüksek hızlı mobil internet ve Wi-Fi bağlantısıyla da bu içerikler taraftarların akıllı telefonlarına da hızlıca ulaştırılacak. Vodafone bu hizmet için ”Beşiktaş Taraftar” adında özel bir uygulama hazırlayacak.

Anlaşmayı değerlendiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, Türk spor tarihinin en büyük ve en önemli anlaşmasına Beşiktaş ile birlikte imza atmaktan dolayı heyecan ve mutluluk içinde olduklarını belirtti. Öğüt ülkenin en köklü kulüplerinden biri olan Beşiktaş’ın, İstanbul’un en değerli yerlerinden birindeki yeni stadına yatırım yaparak İstanbul’un ve Beşiktaş’ın küresel marka değerinin artmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getirdi. Vodafone yöneticisi ”Türkiye’nin ilk akıllı stadı” unvanını taşıyacak olan Vodafone Arena’da taraftarlara unutamayacakları bir djital deneyim yaşatmayı hedeflediklerinin de altını çizdi.

Düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman da görüşlerini dile getirdi. Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza attığı için Beşiktaş camiası adına çok mutlu olduğunu söyleyen Orman, kulübe büyük gelir sağlayacak bu anlaşmayla birlikte dünyanın en keyifli stadını yeniden inşa etmenin keyfini Vodafone ile paylaşacaklarını dile getirdi. Stadı ”Beşktaş’ın geleceğinin teminatı” olarak tanımlayan Orman, inşaatı kulübe en az yük olacak biçimde tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Vodafone’a Beşiktaş’a sponsor olarak Türk futboluna değer katmasından ötürü teşekkür eden Orman, sırada Beşiktaş’ın kazanacağı şampiyonluları kutlamanın olduğunu sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER