Teknoloji

Ücretsiz internet projesi ile dar gelirli aileler internet erişimine sahip olacak

bedava internet

bedava internetİnternet erişiminin daha geniş kitlelere yayılması için önemli bir proje hayata geçiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli ailelere aralık ayının sonundan itibaren bedava internet erişimi sunmaya başlayacak. 40 milyon Türk lirası kaynağın ayrıldığı bu proje kapsamında 300 bin vatandaş bedava internet erişiminden yararlanacak.

NTV’nin Anadolu Ajansı’na dayandırarak verdiği habere göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın liderliğini üstlendiği projeye Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da destek veriyor. Projenin çalışmaları yaklaşık bir yıl önce başlatılmıştı. Proje, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunun kararı ile hayata geçirilmiş olacak.

Bedava internet dar gelirli aile çocuklarını koruyacak

Gelir seviyesi düşük ailelere sağlanacak bedava internet erişimi sayesinde bu aile bireyleri de teknolojin sağladığı imkanlardan ve kolaylıklardan yararlanabilecek. Günümüz teknolojilerinin herkese eşit şekilde ulaştırılması noktasında önemli bir adım atılacak. Ayrıca bu destek sayesinde yoksul aile çocuklarının, onları kötü alışkanlıklara yönelten ruhsatsız internet kafelere gitmesinin önünün kesilmesi hedefleniyor.

Ücretsiz internet erişimi projesinde, güvenli internet uygulaması da bulunacak. Ücretsiz internet erişimi aile koruma şifresi ve kota ile birlikte sunulacak. Hangi vatandaşların bu hizmetten yararlanacağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenecek. Bakılacak temel kriter ailelerin gelir düzeyi olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER