EğlenceManşetler

Beats Music servisi 21 Ocakta ABD’de faaliyete geçiyor

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de faaliyete geçen Spotify, yurt dışında da büyük bir popülariteye sahip. Tabii ki, bu popülariteden rol çalmak isteyen yeni girişimler de ortaya çıkıyor. Beats Music de onlardan bir tanesi ve 21 Ocak tarihinden itibaren ABD’de faaliyete geçiyor.

beats-music-130114

Beats Music gün içinde birkaç kez sunulan özel çalma listeleri, bulunulan ortam veya ruh hâline göre şarkı seçimi, büyük veya bağımsız plak şirketlerinin arşivinden toplam 20 milyon şarkıyla faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Beats Electronics’ten Jimmy Iovine ile birlikte Dr. Dre, Luke Wood, Trent Reznor ve Ian Rogers gibi isimler Beats Music servisinin arkasında bulunuyor.

Beats Music insanlar tarafından oluşturulmuş çalma listelerine büyük önem verecek. Müzik konusunda uzman kişiler Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group gibi plak şirketlerinin şarkılarını tarayarak kullanıcıların ilgilerini çekecek çalma listeleri oluşturacak.

Ayrıca Rolling Stone, Pitchfork gibi dergi ve sitelerin editör kadroları tarafından hazırlanan, ayrıca radyo istasyonları ve sektörün tanınmış isimlerinin derlediği çalma listeleri de Beats Music’in sundukları arasında bulunacak.

Beats Music web sitesinin yanı sıra iOS, Android ve Windows Phone uygulamalarıyla Amerika’daki kullanıcılara hizmet verecek.

Beats Music başlangıçta ücretsiz olacak, ancak bir süre sonra kullanıcıların aylık 9.99 dolarlık abonelik ücreti ödemeleri gerekecek. Ücretli aboneliğin içinde streaming ve çevrim dışı oynatma da olacak.

İlgili >> SlashGear, Engadget

İLGİLİ HABERLER