Eğlence

BBC Radio 1’ın ünlü DJ’i Zane Lowe Apple’a katıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zane-lowe-160215

BBC Radio 1’ın ünlü programcısı Zane Lowe, bundan sonraki kariyerine Apple’da devam edecek. 2003’ten bu yana yaptığı programlarla hem Birleşik Krallık’ta hem de dünya müzik piyasasında kendisine geniş bir takipçi kitlesi oluşturan 41 yaşındaki Lowe’nin ayrılığı BBC tarafından duyuruldu.

Zane Lowe hafta içi her akşam yaptığı programında hit olmaya aday şarkıları ön plana çıkarmasıyla da ün edinmişti. Lowe, Kanye West ve Jay-Z gibi yıldızlarla da canlı programlar ve röportajlar gerçekleştirmişti.

Zane Lowe’nin Apple bünyesinde hangi rolde görev alacağı henüz bilinmiyor. Ancak ünlü DJ’in işe alınması Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisi konusunda işleri ciddiye aldığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Önümüzdeki yaz hayata geçmesi beklenen servisin Beats Music teknolojisini kendi dinamiğine entegre etmesi öngörülüyor. Lowe’nin servisin şekillendirilmesinde rol oynaması muhtemel gözüküyor.

BBC’deki ayrılığına dair açıklama yapan Lowe, Radio 1’ın kendisine ülkedeki en mükemmel müzikseverlerle en iyi müziği paylaşma imkanı verdiğini ve Radio 1 bünyesinde geçirdiği her andan zevk aldığını belirtti. Zane Lowe kendisini heyecan verici bir geleceğin beklediğini de sözlerine ekledi. Lowe, BBC Radio 1’daki son programını 5 Mart 2015’te yapacak.

İLGİLİ HABERLER