Teknoloji

Bazı Gmail kullanıcıları istenmeyen e-posta saldırısına maruz kaldı

gmail

gmail istenmeyen postaGmail istenmeyen e-posta iletilerini engelleme konusunda genel olarak çok başarılı. Ancak dün bazı kullanıcılar, gelen kutularının kendi hesaplarından kendilerine atılan reklamlı e-posta iletileriyle dolduğuna dair şikayette bulundu.

Gmail’ın yardım forumuna şikayette bulunan kullanıcılar kendi hesaplarından gönderilen mesajlarla karşılaştıklarını belirttiler. İki faktörlü doğrulama kullanan veya şifrelerini güncel tutanlar bile bu tarz sorunlarla karşılaştıklarını dile getirdiler. Gereksiz e-posta iletilerini gönderenler, e-posta başlık kısmını değiştirerek iletilerin Kanadalı telekomünikasyon şirketi Telus’tan gönderiliyormuş gibi görünmesini, böylelikle spam filtrelerini geçmesini sağladılar. Mesajlar aynı kullanıcıdan geliyormuş gibi göründüğü içinde, Gmail mesajı etkilenen kişinin gönderilen klasörüne de işlemiş.

Mashable sitesine açıklamada bulunan bir Google sözcüsü, sorunun küçük bir Gmail kullanıcı kitlesini etkileyen gereksiz posta gönderim girişimi olduğunu ve şirketin çoktan bunun önüne geçen tedbirleri aldığını söyledi. Telus da Mashable’a yaptığı açıklamada mesajların kendi sunucularından gelmediğini, sorunu çözmek için destek sağlayıcılarıyla birlikte çalıştığını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER