Teknoloji

Barack Obama BlackBerry kullanmayı bıraktı

barack obama blackberryABD Başkanı Barack Obama, göreve geldiği günden bu yana BlackBerry markalı bir telefon kullanmak zorundaydı. Ancak görev süresinin dolmasına yaklaşık altı ay kalan Obama, sonunda başka bir cihaza geçiş yapabildi. Jimmy Fallon’ın sunduğu “The Tonight Show” programına katılan ABD Başkanı, artık neredeyse soyu tükenmekte olan BlackBerry’si yerine yeni bir telefon kullanmayı başladığını belirtti.

Yeni telefonunun güvenlik gerekçesiyle “tecrit” edildiğini söyleyen Obama, telefon ile görüşme yapamadığını, müzik dinleyemediğini, kısa mesaj gönderemediğini veya fotoğraf çekemediğini belirtti. Barack Obama BlackBerry sonrası kullandığı telefonunu 3 yaşındaki çocuklara verilen oyuncak telefonlara benzetti.

Beyaz Saray yaklaşık iki yıldır Başkan Obama’nın BlackBerry yerine başka bir telefona geçiş yapmasını değerlendiriyordu. Dolayısıyla bu değişimi sürpriz olarak nitelemek pek mümkün değil. BlackBerry’nin telefonları halen güvenli olsalar da, devletlerin üst kademelerinde bu cihazların kullanımı her geçen gün azalıyor. Android ve iOS de işletim sistemi olarak en az BlackBerry kadar sağlam güvenlik çözümleri sunabiliyor. BlackBerry’nin geliştiricileri kaybettiği bir ortamda BlackBerry işletim sistemli telefonlara tutunmak da zor bir hâl alıyor.

Obama’nın cihaz değişikliği sembolik olsa da, mobil sektöründe bir dönemin artık iyiden iyiye geri kaldığını göstermesi açısından önem taşıyor. ABD Başkanı’nın şu anda kullandığı telefonun markası ise bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER