Teknoloji

Audi Google Lunar XPRIZE’a katılan bir ekibe Ay aracı hazırlaması için yardım ediyor

audi-lunar-xprize-260615

Audi, Google Lunar XPRIZE’a katılan Alman ekibi Part-Time Scientists ile işbirliğine gittiğini ve ekibe Ay yüzeyinde dolaşacak bir insansız uzay aracı hazırlaması için yardım edceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada söz konusu uzay aracında Quattro’nun dört tekerlekli sürüş teknolojisinin yanı sıra Audi’nin hafif üretim ve otonom kontrol gibi tecrübelerinden de faydalanılacağı belirtildi. Audi bu katkısının karşılığını da dolaylı bir reklamla alacak. Çünkü geliştirilen uzay aracı “Audi lunar Quattro” adını taşıyacak.

Google Lunar Xprize’da katılımcılar Ay’ın yüzeyine insansız bir uzay aracı göndermek, bu aracın 500 metre ilerlemesini sağlamak ve aracın kaydedeceği yüksek çözünürlüklü görüntüleri Dünya’ya canlı olarak iletmesi için çabalıyor. Söz konusu hedefleri tamamlayan ilk ekip, 30 milyon dolar değerindeki büyük ödülün sahibi olacak.

Google Lunar XPRIZE, dünyanın dört bir yanındaki bilim adamları ve mühendisleri uzayın keşfinde kullanılacak düşük maliyetli araçların gelişimine teşvik etme niteliği taşıyor. Audi’nin destek verdiği Part-Time Scientists, uzay aracının gelişim çalışmalarında iki kez “kilometre taşı ödülü”ne layık görülmüştü. Audi’nin desteğinin ekibe hem hedefine ulaşma hem de daha geniş kitleler tarafından tanınma konusunda yardımcı olması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER