EğlenceTeknoloji

Atari mobil oyunları bırakıyor, konsol ve PC oyunlarına yöneliyor

atari
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Atari, önümüzdeki yıllarda mobil ve ücretsiz oyunlardan uzaklaşacağını, iş stratejisini ücretli konsol ve PC sürümlerine doğru yönelteceğini duyurdu. Değişiklik şirketin marka stratejisinin, adını kumarhanelere ve otellere kiralamak da dahil olmak üzere, biraz sulandırmadan fazlasını içerdiği yılların sonunda geliyor.

GamesIndustry.biz tarafından verilen habere göre şirket, belirlediği yeni strateji hakkında açıklamalar yaptı. Atari’nin CEO’su Wade J. Rosen, “Herhangi bir oyun deneyimindeki amacımız, anlamlı oyunlar için erişilebilir ve keyifli anları sağlamaktır. Atari’nin özü ve tarihimizi geleceğimize bağlayan şey budur. Bu nedenle, birinci sınıf oyunların bu tür bir oyun deneyiminin ve Atari DNA’sının daha iyi temsilcisi olduğunu düşünüyoruz.”

Ayrıca Rosen, oynaması ücretsiz oyunlar için giderek daha rekabetçi hâle gelen pazar da dahil olmak üzere, değişikliğin arkasındaki bazı nedenleri kabul etti ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere Atari listesindeki mevcut oyunların bir listesinin zamanla satılacağını veya kapatılacağını belirtti: Roller Coaster Tycoon Stories, Crystal Castles, Castles & Catapults, Ninja Golf ve Atari Combat: Tank Fury.

Bu strateji değişikliğinin gelecekteki çıkış takvimi açısından ne anlama geldiği şu anda net değil. Ancak Rosen, Mart 2022’nin sonuna kadar sürecek olan bu mali yıl içinde çıkarmayı amaçladıkları oyunların olduğunu, dolayısıyla sırada çıkmayı bekleyen projelerin olduğunu açıkça belirtti. Bunlar büyük olasılıkla yakın zamanda piyasaya sürülen Atari VCS konsolu ile bağlantılı olacak.

İLGİLİ HABERLER