Teknoloji

Atari kendi kripto para birimini çıkarıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Atari son zamanlarda koltuk altında birden fazla karpuz taşıyan bir şirket hâline geldi. Linux tabanlı Ataribox‘ı çıkaran şirket daha sonra adını içinde hoparlörler bulunan beyzbol şapkası Atari Speaker Hat’e vermişti. Atari burada durmuyor ve son zamanların popüler alanların bir tanesine yatırım yapıyor.

Atari de kripto para birimi dünyasına giriş yapıyor. Aslında benzer adımı atan birçok şirket var, ancak Atari biraz daha farklı bir yaklaşım izliyor. Geçen hafta içinde Fransızca olarak yayınlanan bir basın bülteninde Atari, Infinity Networks adlı bir şirketle iş birliği yaparak Atari Token kripto para birimini geliştireceğini duyurdu. Atari Token, merkezi olmayan blockchain tabanlı platformun merkezinde bulunacak.

Diğer bir deyişle Atari, Atari Token ile tüketicilere, aralarında filmlerin ve video oyunların da bulunduğu her tür dijital eğlence içeriğini satın almalarını sağlayacak bir yöntem sunmayı istiyor. Ayrıca Atari, Pariplay ile de iş birliği yaparak bu yıl içinde yeni kumar platformu kurmayı da hedefliyor. Bu platform da Atari’nin oyunlarını ve aralarında Atari’nin çıkaracağı ikinci kripto para birimi olan Pong Token’ın da bulunduğu birçok kripto para birimini kullanacak.

Atari SA CEO’su Frederic Chesnais, blockchain teknolojisinin giderek daha fazla önem kazandığını ve mevcut ekonomik ekosistemde, devrim yaratmasa bile dönüşüm gerçekleştirmekte olduğunu dile getirdi. Özellikle de video oyun endüstrisi ve çevrimiçi ödeme işlemleri gibi alanlarda dönüşüm yarattığına dikkat çekti. Chesanis, geliştirme stüdyoları alanındaki teknolojik avantajlarının ve Atari markasının küresel ününün, kendilerini sektör içinde çekici kılma yolunda kendilerine fırsat sunduğunu düşünüyor.

Her ne kadar tuhaf bir hamle olsa da, kendi kripto para birimlerini geliştirmek Atari için iyi bir hamle olmuş gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, duyurunun yapılmasından bu yana Atari’nin borsada işlem gören hisse senetlerinde artış kaydedildi.

İLGİLİ HABERLER