Manşetler

Asus ZenWatch 2 akıllı telefonun pil ömrüne az da olsa katkı sağlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-zenwatch-2-010615

Asus, Android Wear işletim sistemli ilk akıllı saati ZenWatch’u IFA 2014’te görücüye çıkarmıştı. Tayvanlı şirket, Android Wear pazarındaki ikinci denemesini yapmak için fazla zaman kaybetmedi ve ZenWatch 2’yi Computex 2015’te tanıttı. Asus ZenWatch 2, selefinden farklı olarak iki farklı boyutla geliyor. Bu modellerden biri, orijinal ZenWatch gibi, 22 nm.’lik kayışlara uyumlu yapıda. Diğer seçenek ise 18 nm.’lik kayışlarla uyumlu bir tasarıma sahip. Asus ZenWatch 2’nin büyük modelini tercih edenlere ekstra bir fırsat da sağlanıyor. Akıllı saat, acil durumda akıllı telefonu şarj edecek taşınabilir bir şarj cihazı olarak kullanılabiliyor. Asus, söz konusu özelliğin nasıl uygulanacağı konusunda detaylı bilgi vermedi.

Asus ZenWatch 2, genel tasarım hatları itibarıyla orijinal ZenWatch’u fazlasıyla hatırlatıyor. Akıllı saatin kenarına eklenen buton ise farklı noktalar arasında yer alıyor. Asus ZenWatch 2’nin her iki modelinde de AMOLED ekranı Gorilla Glass 3 kaplıyor. Cihazın işlemcisi ise Qualcomm’un imzasını taşıyor.

Asus ZenWatch 2, suya ve toza karşı selefine kıyasla daha yüksek bir koruma sağlıyor. Şarj süresinin Asus ZenWatch 2’de geliştirildiği belirtilirken, kapağı kolayca takılıp çıkarılabilen plastik şarj beşiğinin yerini manyetik bir şarj kablosu alıyor. Asus ZenWatch 2, yazılım konusunda da kullanıcılarına çeşitli değişiklikler sunuyor. Remote Camera özelliği Asus ZenWatch 2’de daha gelişmiş bir biçimde potansiyel kullanıcıların karşısına çıkarken, şirket bisiklet ve koşu aktivitelerini daha iyi takip edecek yenilenmiş bir Wellness akıllı telefon uygulamasının da sözünü verdi.

Dış görünüşün kişiselleştirilmesi konusunda Asus ZenWatch 2, orijinal modelden daha fazla seçenek sunuyor. Altın gül rengi, tunç ve gümüş kasa renklerine ek olarak, farklı materyallerden üretilmiş kayışlarla da Asus ZenWatch 2’ye farklı bir görünüm kazandırılabiliyor. Dileyenler Swarovski taşlarla kaplanan deri kayışla Asus ZenWatch 2’yi daha klas bir havaya sokabiliyor. Akıllı saatin fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi konusunda henüz bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER