Teknoloji

Asus ZenBook S UX393 3:2 görüntü oranlı ekran ile geliyor

asus zenbook s ux393

Asus yeni ince ultrabook modeli ZenBook S’in duyurusunu gerçekleştirdi. ZenBook S UX393 olarak adlandırılan bu dizüstü bilgisayar Intel’in Core i5 ya da Core i7 11.nesil işlemci seçenekleri, Intel Xe dahili grafik işlemci birimi, 16 GB RAM, 1 TB PCIe tabanlı depolama birimi gibi özelliklerle geliyor.

Amiral gemisi dizüstü bilgisayarına daha fazla ışıltı kazandıran Asus, ekran tarafında önemli yenilikler sunuyor. Geçen yılın modelinde gördüğümüz 16:9 görüntü oranının yerine 3:2 görüntü oranına sahip olan, 3300 x 2200 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekran kullanılıyor. Dahası, ekranın etrafını saran çerçeve de ince. Ekran ise Pantone tarafından doğrulanmış biçimde, DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsıyor.

ZenBook S, bunun dışında tüketicilerin ilgisini çekecek birtakım ilginç detaylar da içeriyor. İki adet Thunderbolt 4 portu ile hızlı veri transferi, harici monitöre bağlama veya dizüstü bilgisayarı şarj etme gibi imkanları sunuyor. Pil demişken Asus, 67Wh kapasiteli pilin 14 saate kadar dayanabildiğini belirtiyor. Hızlı şarj desteği sayesinde de sadece 49 dakikada pilin yüzde 60’ını şarj ediyor.

Üstelik Asus, kutudan çıkan 65W adaptörle veya çeşitli USB-C adaptörleri veya powerbank cihazlarıyla ZenBook S UX393’ün şarj edilebileceğini belirtiyor. Bunların USB-C Power Delivery destekleyip desteklememesi de önemli değil. Wi-Fi 6 da UX393’ün önemli özelliklerinden bir tanesi oluyor.

Thunderbolt 4 portlarının dışında, bu dizüstü bilgisayarda HDMI portu, bir tane USB 3.2 Gen 1 Type-A portu ve microSD yuvası var. Kulaklık jakı yok, ancak Asus kutuya USB-C – 3.5mm adaptörü yerleştiriyor. Bunun üzerinde ESS dijital-ses (DAC) dönüştürücüsü bulunuyor.

Kenardan kenara yayılmış, arka aydınlatmalı ve makas geçişli klavyenin yanı sıra ScreenPad de ZenBook S UX393’ün özellikleri arasında bulunuyor.

Asus bu dizüstü bilgisayarı ilerleyen haftalarda yurt dışında satışa sunacak.

Bu arada Asus, yeni Flip 13 dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarlarının da duyurusunu gerçekleştirdi. Aynı zamanda ZenBook 14 serisinin 11. nesil Intel Core işlemcili yeni versiyonu tanıtıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER