Teknoloji

Asus ZenBook ailesine iki yeni üye

asus zenbook 13 s

Asus ZenBook ailesine sessiz sedasız iki yeni ürün ekledi. Bu yeni dizüstü bilgisayarların en dikkat çekici yönleri ise ekranları oluyor. AMD işlemcili ZenBook 13 S küçük ancak giderek büyüyen “13 inç ekranlı dizüstü bilgisayarlar” kümesinde yerini alırken, Intel işlemci isteyenlerin karşısına da ZenBook Pro 15 Flip OLED modeli çıkıyor.

ZenBook 13 S OLED daha önce piyasaya çıkan 13 inç ekranlı diğer ZenBook modellerinden pek farklı görünmüyor. Ağırlığı 1 kilogramın çok az altında olan dizüstü bilgisayarın kalınlığı 12.7 milimetre. Mavi, yeşim yeşili, beyaz ve bej renk seçenekleri bulunan dizüstü bilgisayarın kapağındaki yeni logo da göze çarpıyor. Daha önce ZenBook’ların arka kapağında Asus logosu bulunuyordu. Yeni ZenBook’ta ise ok şeklinin ve A harfinin birleşimi gibi görünen bir logo mevcut.

13 inç dokunmatik OLED ekranın çözünürlüğü 2.8K, görüntü oranı ise 16:10. Tepki süresi 0.2 milisaniye olan ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 550 nit. Ses jakı bulunan dizüstü bilgisayarda üç adet USB 3.2 Gen 2 Type-C girişi mevcut. Bu girişler DisplayPort ve Power Delivery standartlarını destekliyor.

ZenBook 13 S, AMD’nin Ryzen 6000 serisi işlemcileriyle geliyor. RAM seçenekleri 32 GB’a, depolama alanı seçenekleri ise 1 TB’a kadar uzanıyor. Dizüstü bilgisayarın fiyatı ve çıkış tarihi konusunda bilgi verilmiş değil.

ZenBook Pro 15 Flip OLED
ZenBook Pro 15 Flip OLED

Intel işlemcili ZenBook Pro 15 Flip OLED ise bir iş istasyonu olarak değerlendirilebilir. Yenileme hızı 120 Hz olan 15.6 inç ekran 2880 x 1620 piksel çözünürlüğe sahip. Görüntü oranı ise 16:9. Depolama alanı seçenekleri 1 TB, RAM seçenekleri ise 16 GB’a kadar uzanıyor. Asus ZenBook Pro 15 Flip OLED’in fiyatı ve çıkış tarihi konusunda da bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER