Teknoloji

Asus ZenBeam, Chromebit CS10 ve Chromebook C202 CES 2016’da sergilendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-chromebook-c202-080116

Asus CES 2016’da taşınabilir projektör, en küçük Chrome cihazı ve eğitim odaklı bir Chromebook bilgisayarın da gösterimini gerçekleştirdi.

Eğer avuç içine sığacak bir projektöre ihtiyacınız varsa, Asus ZenBeam USB projektörler size yardımcı olabilir. Eğer bir Asus Zenfone veya Zenpad sahibiyseniz, o hâlde ZenBeam E1Z’yi kullanarak bu Asus cihazlarıyla kolaylıkla bağlayabilir ve kesintisiz şekilde kullanabilirsiniz.

asus-zenbeam-portable-080116

Öte yandan ZenBeam E1 ise HDMI/MHL çıkışı sayesinde herhangi bir cihazla çalışabiliyor. Her iki projektörün de WVGA (854 x 480) çözünürlüklü, 150 lümen parlaklıklı çıkışı var. Aynı zamanda 22 ile 80 inç arasında büyüklükte görüntü yansıtabiliyor. Yeniden şarj edilebilir pili 6000 mAh kapasiteye sahip. Bunu istediğiniz takdirde bir taşınabilir şarj cihazı olarak kullanabilirsiniz. ZenBeam projektörlerin fiyatları ve ne zaman çıkacakları henüz açıklanmadı.

Chromebit CS10 ise, sadece 12 cm.’lik uzunlukla dünyanın en küçük Chrome OS cihazı olma özelliğini taşıyor. HDMI monitör veya TV ekranını tam ekran Chrome OS cihazına çevirebiliyor. Chrome OS’in en son versiyonuyla çalışıyor, otomatik güncelleme ve antivirüs gibi özellikleri de barındırıyor. Uzatma kabloları veya bükülebilir Flex Connect HDMI konnektörleri sayesinde ulaşması zor yerlerde de kullanılabiliyor. Chromebit CS10 için yaklaşık 85 dolarlık fiyat belirlendi.

asus-chromebit-cs10-080116

Son olarak Chromebook C202 de eğitim amaçlı, sağlam gövdeli ancak hafif bir Chrome OS bilgisayarı. Köşelere yerleştirilmiş tamponlar, çizilmelere karşı dayanıklı ekran ve sıvı dökülmelerine karşı dayanıklı klavye başlıca özellikleri oluşturuyor. Buna ek olarak içerideki katı durum diski de şoklara karşı dayanıklı durumda. Chromebook C202’nin fiyatı ve ne zaman çıkacağı da henüz netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER