Teknoloji

Asus VivoBook W202 ile Windows 10 S kervanına katılıyor

asus vivobook w202

Okula dönüş zamanı yaklaşırken üreticilerden de eğitim odaklı dizüstü bilgisayar modelleri yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Özellikle eğitim pazarını öncelikli hedefleri arasında tutan Windows 10 S ile çalışan dizüstü bilgisayarları bu dönemde fazlasıyla görecek gibiyiz. O modellerden bir tanesi olan Asus Vivobook W202 duyuruldu. VivoBook W202, Asus’un ilk Windows 10 S dizüstü bilgisayarı olma özelliğini taşıyor.

Windows 10 S, Microsoft’un Chrome OS ve Chromebook’lara cevabı olarak nitelendiriliyor. Bu nedenle bu işletim sistemiyle çalışan dizüstü bilgisayarların birbiriyle aynı seviyede teknik özelliklere sahip olmasını görmek şaşırtıcı olmuyor. W202 de bu açıdan sürüden ayrılmayan bir ürün gibi görünüyor.

Asus VivoBook W202’de Intel Celeron N3350 veya N4200 işlemci seçenekleri sunuluyor. 2 ile 8 GB arası RAM; 32, 64, 128 GB dahili hafıza seçenekleri de mevcut. 11.6 inç ekran ise 1366 x 768 piksel çözünürlüğe sahip. Ayrıca önde 0.3 megapiksellik bir web kamerası da mevcut.

Anlayacağınız, karşımızda modern bir “netbook” var. Hani, yaklaşık 6-7 yıl önce epey popüler olan, Intel Atom işlemcili ve kısıtlı sayıda işe yarayan küçük ekranlı dizüstü bilgisayarlardan… Tabletler yayılınca netbook’ların pabucu da dama atılmıştı. Ancak dizüstü bilgisayarların yeniden ilgi görmeye başlamasıyla birlikte bu ürünler de güncellenmiş şekilde geri dönüyor gibi görünüyor.

VivoBook W202 zengin bağlantı ve port seçenekleriyle rakiplerinin arasından sıyrılabilir. HDMI, iki adet USB 3.1, SD kart yuvası mevcut. Ayrıca ekran 128 dereceye kadar döndürülebiliyor. Dokunma özelliği yok, aynı zamanda ekran kalemlerini de desteklemiyor.

Surface Laptop gibi, fiyatı 1000 dolar seviyesindeki Windows 10 S dizüstü bilgisayarının yanında, Asus VivoBook W202, 279 dolarlık yurt dışı fiyatıyla epey mütevazı kalıyor. Ancak öğrencilerin ve ebeveynlerin bütçelerini çok zorlamayacağı da bir gerçek.

İLGİLİ HABERLER