Teknoloji

Asus ROG ailesine farklı oyun türlerine özel seçenekler ekledi

asus rog strix hero ii
Asus ROG Strix Hero II

Asus ROG serisi oyun bilgisayarlarının arasına iki yeni seçenek daha ekledi. Söz konusu iki bilgisayar birbirlerinin aynısı olsalar da, hedef kitlelerinde iki farkı oyuncu grubu bulunuyor. Strix Scar II adını taşıyan modelin hedefinde FPS oyuncuları yer alıyor. Strix Hero II ise MOBA oyuncularına ulaşmayı amaçlıyor.

Strix Scar II’de WASD tuşları için beyaz renk kullanılırken, Strix Hero II’de QWER tuşları için beyaz renk tercih ediliyor. RGB aydınlatma ise klavyeyi genel olarak rengarenk hâle getiriyor. Tuşlar dışında kasa tasarımındaki farklı dokunuşlar da iki bilgisayarı ayıran özellikler arasında bulunuyor. Tıpkı Dell XPS serisinde olduğu gibi ince ekran çerçeveleriyle dikkat çeken dizüstü bilgisayarlarda web kamerası ekranın alt çerçevesinde bulunuyor.

Her iki dizüstü bilgisayarda da potansiyel kullanıcılar altı çekirdekli Intel Coffee Lake Core i7-8750H veya Core i5-8300H işlemciler arasında tercihte bulunabiliyor. 144 Hz yenileme oranına sahip 15.6 inç büyüklüğündeki ekranlar, 1080p çözünürlük sunuyor. RAM seçenekleri 32 GB’ye kadar uzanan bilgisayarlardaki giriş sayısı da oldukça fazla. USB-A, USB-C, Mini DisplayPort, HDMI, Ethernet, kulaklık jakı ve SD kart okuyucusu taşıyan bilgisayarda GTX 1060 grafik işlemcisi bulunuyor. Scar II içinse GTX 1070 de grafik işlemcisi olarak tercih edilebiliyor. Hero II’de ise kullanıcılara 60 Hz ekran seçeneği sunuluyor. 26 mm. kalınlığında kasalara sahip dizüstü bilgisayarlar tartıda 2.4 kilogram çekiyor.

Asus ROG Strix Scar II
Asus ROG Strix Scar II

Asus ROG Strix Scar II, 1999 dolardan başlayan fiyatlarla bugünden itibaren raflardaki yerini alacak. Strix Hero II’nin başlangıç fiyatı ise 1699 dolar olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER