Teknoloji

Asus’un yeni paylaşımı ROG Phone 8’e daha detaylı bakmayı sağlıyor

asus rog phone 8

Asus ROG Phone 8, 2024’ün ilk günlerinde resmiyet kazanacak. Çin’deki lansman tarihi açıklanan serinin küresel tanıtımının ise daha erken bir tarihte CES 2024 kapsamında yapılması bekleniyor. Duyuru için bekleyiş sürerken Asus’tan da ROG Phone 8 serisi için yeni paylaşımlar gelmeye devam ediyor. Bu paylaşımların en yenisi, serinin üyelerinin arka panel tasarımlarını daha net şekilde görmeyi sağlıyor.

Şirketin internet sitesinde paylaşılan bir kör kamera testinde kullanıcılardan farklı senaryolardaki en iyi fotoğrafları seçmeleri isteniyor. Testin tamamlanmasının ardından kullanıcıların karşısına iki ROG Phone 8 telefonun bulunduğu bir görsel çıkıyor.

Söz konusu görselde her iki telefonun da arka panelleri görülüyor ve ilk tanıtım görseline kıyasla cihazlara daha net bir bakış atmayı sağlıyor. ROG Phone 7 serisinde arka panel karşımızda bir oyun telefonu olduğunu açık bir şekilde gösterirken, ROG Phone 8 daha sade bir arka planıyla geliyor.

Yine de, bu sadelik Asus’un ROG logosunu unuttuğu anlamına geliyor. Şirket bu logoyu yine RGB ile aydınlatmış gibi görünüyor. Göze çarpan bir diğer nokta ise kenara yerleştirilen USB-C girişi oluyor. Asus’un daha önce çıkardığı ROG Phone serisi telefonlarda da USB-C girişi kenara entegre edilmişti. Böylelikle telefonu yatay şekilde tutup oyun oynarken aksesuar kullanmak kolaylaşıyor.

Asus ROG Phone 8 serisinde telefoto kameranın bulunma ihtimali yüksek

Asus’un kamera testinde “telefoto 3x” ve “telefoto 10x” kategorileri de bulunuyor. Bu da ROG Phone 8 serisiyle birlikte ROG Phone ailesinde ilk kez telefoto kameraya yer verilmesi ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Asus ROG Phone 8’in uluslararası lansmanının yukarıda da belirttiğimiz gibi 8 Ocak’ta CES 2024’te düzenlenecek etkinlikte yapılması bekleniyor. Bu tarihten önce Asus’un seriyle ilgili yeni paylaşımlar yapması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER