Teknoloji

Asus’tan yeni ROG Phone’un ismi için beklenen doğrulama geldi

asus rog phone 5

Yeni nesil ROG Phone ile ilgili sızıntı ve dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. Bu sızıntılardan bazılarında telefonun adı ROG Phone 4 olarak geçse de, Asus’un Uzak Doğu’da 4 rakamının uğursuz sayılması nedeniyle ROG Phone 5 ismini tercih edebileceği belirtiliyordu. Sonunda isim için beklenen açıklama geldi. Asus telefonun ROG Phone 5 adıyla resmiyet kazanacağını duyurdu.

Asus, bu doğrulamayı Weibo’da paylaşılan bir görselle yaptı. Söz konusu görsel, telefonun adı dışında başka bir bilgi vermiyor. Ancak cihazın önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek MWC Şanghay’da tanıtılma ihtimali yüksek görünüyor. ROG Phone 5’in mart ayında Hindistan’da satışa sunulacağına dair haberler de bu ihtimali destekliyor.

Daha önceki prototip sızıntıları, arka paneldeki küçük ekranı göstermişti. Ancak cihazın tasarımında bir önceki nesle kıyasla büyük bir değişim beklenmiyor. Asus’un donanımı iyileştirmesi ise kesin görünüyor. Bu doğrultuda akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 888 işlemciyle geleceği belirtiliyor.

asus rog phone 5

ROG Phone serisi çok fazla ülkede satılmıyor. Ancak akıllı oyun telefonu pazarındaki rekabetin artmasına paralel olarak bu durumun değişebileceği söyleniyor. Asus ROG Phone 5 için tanıtım tarihi yaklaştıkça yeni bilgilerin ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER