Teknoloji

Yeni Asus ROG Ally için ilk resmi işaret geldi

asus rog ally x

Asus ROG Ally taşınabilir oyun cihazı bundan yaklaşık bir yıl önce tanıtılmıştı. Tayvanlı üretici, Windows işletim sistemiyle çalışan cihazın yeni versiyonu için de fazla zaman kaybetmeyecek.

Asus’un ilk gösterimini bugün Türkiye saatiyle 22.00’da yapacağı YouTube videosu “Yeni ROG Ally geliyor” başlığını taşıyor. Cihaz hakkında detayları öğrenmek için videonun yayınlanmasını beklemek gerekiyor.

Yeni ROG Ally bu hafta içinde daha önce de gündeme gelmişti. Asus’un Computex 2024’te ROG Ally 2 yerine ROG Ally 2024 adıyla anılan “kısmen yenilenmiş” bir cihazı çıkaracağı iddia edilmişti.

Yeni Asus ROG Ally daha büyük pille gelebilir

Haberde ROG Ally’da yine AMD Ryzen Z1 çipin bulunacağı da öne sürülmüştü. Yenilenen modelin microSD kart okuma sorununa çözüm getireceği ve daha büyük bir pilden enerji alacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Hem Asus’un hem de diğer taşınabilir oyun cihazı üreticilerinin daha iyi bir Windows arayüzü sunmak için Microsoft ile birlikte çalışması da beklentiler arasında yer alıyor. Bu dedikodu ve beklentilerin doğruluğunu görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER