Teknoloji

Asus ve Nvidia’dan e-sporcular için özel monitör

asus rog swift 360hz

Asus, 360Hz yenileme oranına sahip ilk oyun monitörünü duyurduğunda 1 Nisan şakası yapmıştı. Şirket, CES 2020’de bu şakayı gerçeğe dönüştürdü. Nvidia’nın G-Sync teknolojisini destekleyen 24.5 inç büyüklüğündeki 1080p çözünürlüklü ve 360Hz yenileme oranlı monitörün hedef kitlesinde e-sporcular ve profesyonel oyuncular yer alıyor.

Günümüzde pek çok oyun monitörü 144 ve 240Hz yenileme oranıyla geliyor. 360Hz bir monitöre neden ihtiyaç duyulabileceği sorusuna şu anda kesin bir yanıt vermek zor. Öncelikle 360Hz farkını hissedebilmek için bilgisayarda güçlü bir grafik işlemci biriminin bulunması gerekiyor. Buna ek olarak, Overwatch veya CS:GO gibi oyunlarda 360Hz etkisinin daha net görülebileceğini belirtmekte fayda var.

ROG Swift 360Hz’nin 1080p çözünürlüklü bir panel taşıması da yüksek kare oranlarına ulaşılmasına yardımcı oluyor. Buna ek olarak, monitörde Nvidia’nın gelişmiş G-Sync işlemcisi de bulunuyor. İki şirket yüksek kare oranlarına ulaşılması için ortak bir çalışma yürüttü.

asus rog swift 360hz

Asus ROG Swift 360Hz bu yıl içinde çıkacak

Gecikmenin minimuma indirilmesi rekabetçi oyun deneyimi için büyük önem taşıyor. Yenileme hızının yüksekliği, ROG Swift 360Hz’nin oyuncular tarafından tercih edilmesini sağlayacak önemli faktörler arasından sıyrılıyor.

ROG Swift 360Hz, Nvidia tarafından CES 2020’de sergileniyor. Bu yıl içinde piyasaya çıkması beklenen monitörün fiyatı ve kesin çıkış tarihi ise henüz açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER