Manşetler

Asus’un ilk Chrome tableti: Chromebook Tablet CT100

asus chromebook tablet ct100

Asus, Chrome OS ile çalışan ilk tabletini duyurdu. Bu tablet öğrenciler düşünülerek tasarlandı. Chromebook Tablet CT100‘de 9.7 inç dokunmatik ekran bulunuyor. Bu tablet, kauçuklanmış gövdesi ve sağlam camla kaplı ekranıyla düşmelere karşı korunuyor.

Chrome OS tabletler için nispeten yeni sayılır. Ancak sınıflarda kullanımı, özellikle ABD’de epey yaygın. Üstelik bu ülkedeki Chrome OS’li cihazların satıldığı kitlenin önemli bir kısmını okullar ve öğrenciler oluşturuyor. En son Asus tableti de bu cihazlar konusunda okullara yeni bir seçenek sunuyor.

Asus Chromebook Tablet, altı çekirdekli OP1 işlemciyle çalışıyor. Tablette 4 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza mevcut. USB-C portu da bulunuyor. Asus’un iddiasına göre, bu tablet tam bir okul gününü rahatlıkla çıkaracak pil ömrü sunuyor. Muhtemelen tek bir şarjla yedi saate varan çalışma imkanını yakalayacaktır.

Asus Chromebook modellerini de güncelliyor

Hem dizüstü bilgisayar hem de tableti bir arada isteyenler için Asus, 2’si 1 arada Chromebook’unu da yeniliyor. Yeni Asus Chromebook Flip C214, selefinin 11.6 inç HD ekranını ve 360 derece menteşesini koruyor. Ancak kamerayı menteşeden uzaklaştırıyor, böylelikle engellenmesi daha zor hâle geliyor. Temel modelde Intel N4000 Celeron işlemci, 4 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyor. İki USB-C portu, kulaklık jakı ve kalem desteği de mevcut.

Asus Chromebook Flip C214
Asus Chromebook Flip C214

Asus, temel olarak boyutlarıyla ayırt edilebilen iki geleneksel Chromebook bilgisayarını da güncelliyor. 11.6 inç Chromebook C204 ve 14 inç Chromebook C403’ün kalın lastik tamponları şoku emiyor. Klavyeleri ise tuşlarını çıkarmaya hevesli öğrencilere karşı direnç gösteriyor. Her iki modelde de çift çekirdekli Intel Celeron işlemci, 4 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, USB-A ve USB-C portları bulunuyor. Asus, 11.6 inç modelin tek bir şarjla tüm güne eşdeğer bir çalışma ömrü yakalayabileceğini söylüyor. 14 inç model için ise 11 saatlik çalışma süresi veriliyor. Muhtemelen daha büyük ekranı pilin daha hızlı tükenmesine neden olacak. Bu arada 11.6 inç model selefine göre biraz daha küçültülmüş.

Asus Chromebook C204
Asus Chromebook C204

Dahili korumasına rağmen zarar görmeleri durumunu da dikkate alan Asus, içerideki bileşenlere erişimi çok kolay hâle getirmiş. Anakartları sadece üç adımda çıkarılabiliyor. Bu modellerin fiyat ve piyasaya çıkış bilgileri ise henüz duyurulmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER