Teknoloji

Asus Chromebook Flip CM5 Ryzen işlemcilerle geliyor

asus chromebook flip cm5

Asus Chromebook Flip CM5 ile Ryzen işlemcili Chromebook seçeneklerine bir yenisini daha ekledi. 15.6 inç ekrana sahip olan CM5, Asus tarafından bulut tabanlı oyun deneyimine uygun bir cihaz olarak tanımlanıyor. Dizüstü bilgisayar, ABD’de 499.99 dolar karşılığında satışa sunulmuş durumda.

CM5, hem Google Stadia’yı hem de GeForce Now’ı destekliyor. Sadece 60 Hz ekran ve Radeon entegre ekran kartına sahip olan CM5, bir “oyun bilgisayarı” olarak tanımlanmaktan uzak. Yine de, Asus’un en azından görsel anlamda bu hissiyatı yaratmak adına bazı dokunuşlar dikkat çekiyor.

WASD tuşlarının etrafını turuncu renkle kaplayan Asus, böylelikle oyuncuların bulut oyun deneyimi sırasında hızlı ve sezgisel şekilde hareket etmesini kolaylaştırmayı amaçlıyor. İlk defa Chromebook’ta böyle bir dokunuşun tercih edildiğini belirtmekte fayda var.

Harman Kardon sertifikalı ses sistemine de ayrıca dikkat çeken Asus, Wi-Fi Stabilizer teknolojisine de vurgu yapıyor. Bu teknolojinin daha kapsayıcı bir oyun deneyimine yardımcı olacağı belirtiliyor.

Asus Chromebook Flip CM5, 57 Wh pile sahip. Şirketin verdiği bilgiye göre, bu pil dizüstü bilgisayarı 10 saat boyunca açık tutuyor. Maksimum RAM kapasitesi 8 GB, dahili depolama alanı ise 128 GB. Ryzen 5 3500C veya Ryzen 3 3250C işlemcilerden birinin tercih edilebildiği dizüstü bilgisayar, alüminyum alaşımlı bir kasaya sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER