Teknoloji

Asus Chromebook Flip C434 sekizinci nesil Intel işlemciyle geliyor

asus chromebook flip c434

Asus Chromebook Flip C434, CES 2019’da görücüye çıkan yeni ürünlerden biri oldu. 2017’nin en iyi Chromebook seçeneklerinden biri olan Flip C302’nin yerini alan C434’te de ana çekim noktası olarak 360 derecelik menteşe öne çıkıyor. Bu menteşe sayesinde dizüstü bilgisayarı bir tablet gibi kullanmak mümkün oluyor. Intel’in sekizinci nesil işlemcisiyle birlikte gelen C434’te eski aksesuarların rahat bağlanabilmesi için bir USB-A girişi de mevcut.

Intel’in Y serisi işlemcilerinin varlığı dışında Chromebook Flip C434’ün teknik kadrosu, selefinkinden pek farklı değil. Maksimum RAM kapasitesi 8 GB olurken, dahili depolama alanı kapasitesi seçenekleri ise 128 GB’ye uzanıyor. MicroSD kart yuvası sayesinde ekstra depolama alanı elde etmek de mümkün oluyor.

Donanımın görünen tarafında ise önemli bir değişiklik söz konusu. 12.5 inçlik HD ekran, yerini 14 inçlik bir HD ekrana bırakıyor. Ancak ekran çerçevesi hatırı sayılır ölçüde inceltildiği için cihazın boyutunda herhangi bir değişim yaşanmıyor. Dizüstü bilgisayarda USB-A girişinin yanı sıra iki adet de USB-C girişi mevcut. Bu girişler, 48 Wh kapasiteli pilin şarjı için de kullanılıyor.

Asus Chromebook Flip C434, önümüzdeki aylarda 569 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER