Teknoloji

Asus 32 inç ProArt monitör ile 4K kalitesinde Adobe RGB renkleri vadediyor

ASUS-ProArt-PA329Q-010615

Asus, 32 inç ProArt monitörünün yeni versiyonunu tanıttı. 16:9 görüntü oranında 4K çözünürlük sunmaya devam eden yeni ProArt monitör, artık tam teşekküllü bir Adobe RGB renk gamı sağlayacak. Profesyonel kullanıcılara yönelik bir ürün olan yeni ProArt, IPS ekrana ve 178 derecelik görüntüleme açısına sahip. Monitörün piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı henüz bilinmese de, Asus yeni ProArt’ı Computex 2015’te sergiliyor.

Yeni ProArt’ta bir HDMI 2.0, iki HDMI 1.4, bir DisplayPort 1.2, bir Mini DisplayPort 1.2 ve üç adet USB 3.0 girişi bulunuyor. BT2020/DCI-P3 renk boşluğunun desteklenmesiyse video hazırlayanları cezbedecek bir özellik profili çiziyor.

Asus’tan yapılan açıklamada her bir ürünün yüksek renk yoğunluğu için önceden kalibre edileceği belirtildi. Şirket, kullanıcıların diledikleri takdirde kendi renk kalibrasyonlarını gerçekleştirebileceğini vurgulamayı ihmal etmedi.

ProArt’ın bir önceki modeli olan PA328Q, 2 bin doların üstünde bir fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Dolayısıyla Asus’un yeni ProArt modeli PA329Q’nun da benzer bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER