Teknoloji

Asus 10. nesil Intel işlemcili Chromebox 4’ü duyurdu

asus chromebox 4

Asus, Chrome OS ile çalışan bir mini PC olan yeni Chromebox 4’ü duyurdu. Chromebox 4, görsel açıdan selefi Chromebox 3’ten farklı görünmüyor. Her iki cihaz da siyah renkli, üstünde en ortaya yerleştirilmiş Asus logosu ve sol üst köşede yer alan Chrome logosuna sahip gövdeyle geliyor. Ayrıca 14.86 x 14.86 x 4.01 cm’lik boyutlara sahip. Yani dış görünüş açısından değişen çok fazla şey yok.

Ne var ki, Asus içeride büyük bir değişiklik yapıyor. Chromebox 3’te 8. nesil Intel işlemciler yer alırken Chromebox 4 10. nesil Intel işlemcilerle sunuluyor. Asus bu işlemcilerle daha hızlı, daha akışkan ve enerji verimliliği daha yüksek bir performansın sunulacağını belirtiyor.

Yeni Chromebox, Intel Celeron 5250U ya da i3-10110U, i5-10210U veya i7-10510U olmak üzere üç farklı Intel Core işlemci seçeneğiyle birlikte sunuluyor. Bu üç işlemci de 15W TDP değerine sahip.

asus chromebox 4

Diğer teknik özelliklere baktığımızda ise Chromebox 4’ün 4 GB ya da 8 GB bellek (DDR4-SO-DIMM) veya 256 GB’ye kadar depolama alanı seçenekleriyle (M.2 SATA SSD ile) donatılabildiğini görüyoruz. Port seçenekleriyse epey geniş görünüyor. HDMI 2.0, USB 3.2 Gen 1 (güç dağıtımı ve DisplayPort destekli) ve USB 3.2 Gen 2 Type-A da bunların arasında yer alıyor. Sonuncu port sayesinde tek bir port üzerinden aynı anda üç adet 4K ekrana görüntü çıkışı sağlanabiliyor. Ayrıca sistem dahilinde fan ve çift bant 802.11ax Wi-Fi 6 desteği bulunuyor.

Diğer Chrome OS cihazları gibi, Chromebox 4 de Google Play destekliyor. Yani, Android uygulamalarını bu cihazda doğal biçimde çalıştırabilirsiniz. Bazı Android uygulamaları Chrome OS cihazlarında gayet iyi biçimde çalışırken bazıları ise sorunlu ve kullanışsız oluyor. Chrome OS’ten bahsetmişken, otomatik yazılım ve güvenlik güncellemeleri de sunuluyor. Bu sayede zamanınızı makinenin güncellemeyi indirmesi veya yeniden başlatılmasıyla kaybetmeniz gerekmiyor.

Chromebox aralık ayından itibaren yurt dışında 289 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu bilgisayarın Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER