Teknoloji

Asphalt 9: Legends yüksek hız ve heyecanı parmakların ucuna taşıyor

Akıllı telefon ekosisteminin de kendi fenomen oyunlarını yarattığını söylemek yanlış olmayacaktır. Birbirinden farklı kategorileri kapsayan bu fenomen oyunlar yelpazesinin en dikkat çeken üyelerinden birisi de Gameloft imzalı Asphalt serisi. En sevilen otomobilleri yüksek kaliteli grafikler ve küçük ekrana uygun bir oyun deneyimiyle sunan serinin en yeni üyesi Asphalt 9: Legends, Asphalt’ın neden fenomen olarak tanımlanmayı hak ettiğini bir kez daha gösteriyor.

Serinin her oyununda Asphalt’ın fanatiklerine farklı bir şeyler sunan Gameloft, bu geleneği Legend”ta da sürdürüyor. Serinin en yeni oyununda Ferrari, Lamborghini, Porsche ve W Motors gibi üreticilerin başka oyunlarında pek fazla rastlanmayan “hiper” otomobillerini bulmak mümkün oluyor. Ancak “hız makinesi” olarak tanımlanan bu otomobillerin hepsine bir anda erişmek mümkün olmuyor.

Oyuncuların oyun içinde turnuvalara katılması, bu turnuvalardaki yarışları kendilerinden istenenleri yerine getirerek tamamlaması ve bunun karşılığında verilen ödülleri toplaması gerekiyor. Verilen ödüller arasında yer alan otomobil çizim kartları gerekli sayıda toplandığında ilgili otomobilin kilidini açmak mümkün oluyor.

Ödülleri kazanmak ise oyunda seviye arttıkça biraz daha zorlu hâle geliyor. Verilen görevleri yerine getirmek için garajı seviyelerin ihtiyaçlarına uygun olarak genişletmek ve garajdaki otomobilleri de fark yaratacak şekilde geliştirmek gerekiyor. Bu noktada oyunculara otomobillerini farklı lastik, jant ve renk seçenekleriyle kişiselleştirme imkanı da sunuluyor. Burada da oyuncuların yarışlardan kazandığı diğer ödüller devreye giriyor. Oyunu her gün oynayan oyunculara da sadakatlerinin karşılığı anlamında düzenli olarak ödüller veriliyor.

Asphalt 9: Legends ile seriye eklenen yeniliklerden birisi de Kulüp özelliği. Oyunun sosyallik dozunu biraz daha artıran bu özellik ile oyuncular yarışçı arkadaşlarıyla bir çevrimiçi kulüp oluşturabiliyor ve böylelikle işbirliği gerçekleştirebiliyor. Bu sayede dönüm noktası olarak nitelenebilecek oyunların kilidini açan oyuncular, Kulüp sıralamasında da ekiplerinin üst sıralara tırmanmasını mümkün kılıyor.

Asphalt 9: Legends’ta sürüş kontrolü TouchDrive adını taşıyan özellikle sağlanıyor. Direksiyon hakimiyetini ve hızlanmayı kolaylaştıran TouchDrive sayesinde oyunculara işin eğlenceli kısmı kalıyor. Artistik hareketleri ve nitro kullanımını oyunculara bırakan bu sistem, oyunun eğlence dozunu yukarıya çekiyor.

asphalt 9Asphalt 9: Legends, Asphalt serisinin bugüne kadarki mirasını hakkıyla değerlendirip bu mirasın üzerine yeni şeyler ekleyen bir oyun olmayı başarıyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER