Teknoloji

Asana Boards ile Trello’ya rakip bir görev panosu işlevi sunuyor

asana boards

asanaGörev yönetim yazılımı Asana Boards olarak adlandırılan yeni özelliğini tanıttı. “Panolar” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu araç sayesinde son kullanıcılar içinde oldukları projelerdeki tüm görevlerini panolar üzerinde izleyebilecekler, listeleri ve kartları kullanarak işin durumunu görsel olarak takip edebilecekler.

Trello bu tarzda hizmet sunan yazılımıyla epey büyük popülarite kazanmıştı. Şimdi Asana aynı tarzdaki görev panolarını kendi görev yönetim yazılımına ekliyor.

Yeni Boards özelliği Android, iOS ve web uygulamalarında sunulmaya başlandı. Panolardaki yeni görevler mevcut projelere eklenebiliyor, kullanıcılar Panolardaki nesnelerde değişiklikler yaptığında bunlara göre projeleri otomatik olarak güncelleniyor. Yeni Panolar özelliğinde kullanıcılara, projelere, görevlere ve sohbetlere geri yönlendirmede bulunmak mümkün oluyor.

Girişimin Trello’yu veya bir başka açık kaynak kodlu alternatifi bünyesine eklemeyip, doğrudan kendi çözümünü sunmasındaki amaç tutarlı bir kullanıcı deneyimi sunmak; kullanıcıları eksik ve kafa karıştırıcı unsurlardan uzak tutmak.

Asana Trello tarzı görev panosu aracını uygulamasına ekleyen tek servis değil. GitLab ve GitHub geçtiğimiz aylarda bunu yapmıştı. Microsoft’un yeni ortak çalışma uygulaması Teams de Microsoft Planner görev yönetim uygulamasını içerebiliyor.

San Francisco merkezli bir girişim olan şirketin bünyesinde 13 binden fazla müşteri bulunuyor. Bunların arasında çeşitli müşterilere Boards özelliğini önceden deneme imkanı sunulmuş.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER