Teknoloji

Samsung Galaxy S serisi iPhone’a göre daha basit bir kullanıcı deneyimi sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknoloji dünyasındaki yaygın inanış Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’in rakiplerine kıyasla daha sezgisel ve daha kolay bir kullanıcı deneyimi sunduğu yönünde. iPhone’u tercih edenlerin cihazı kullanmayı hızlı kavraması da bu inanışın oluşmasında önemli bir etken. Android ise en güçlü yanlarından biri olan kişiselleştirme özelliği nedeniyle ilk etapta pek çok kullanıcı tarafından kafa karıştırıcı olarak niteleniyor. Bunda Android’in kullanıcılarına sunduğu çeşitli seçeneklerin rolü olduğu da kesin.

samsung-galaxy-s-iii-vs-iphone-4s-01

Ancak marka danışmanlığı hizmeti veren Siegel+Gale tarafından 400 kişiyle düzenlenen bir araştırma durumun pek de sanıldığı gibi olmadığını gösteriyor. Ürün bazında yapılan araştırmaya göre, Samsung’un Galaxy S serisi cihazlarını kullanmak iPhone kullanmaya kıyasla daha kolay. Araştırmaya katılanlar Samsung’un cihazlarının farklı standart, cihaz ve aksesuarlarla uyumlu çalışmasından memnuniyetlerini dile getirirken, Samsung cihazlarında dosya transferinin kolaylığı da kullanıcıları mutlu eden bir diğer nokta olarak dikkat çekiyor.

Ürün bazında Samsung Galaxy S serisi iPhone’a kıyasla daha basit olarak tanımlansa da, marka bazında Apple halen Samsung’un üstünde yer alıyor. Siegel+Gale’nin hazırladığı 2012 Küresel Basitlik İndeksi’nde Apple beşinci sırayı alırken, Samsung ondördüncü oldu. İndeksin zirvesinde yer alan şirket ise bir diğer teknoloji devi Google oldu. Samsung’un araştırmayı gerçekleştiren Siegel+Gale’nin müşterisi olduğunu da bir dipnot olarak belirtmekte fayda var.

İlgili >> Siegel+Gale

İLGİLİ HABERLER