Manşetler

Apple’ın tatil dönemi reklamı Pixar filmlerini aratmıyor – Video

apple tatil reklamı

Apple’ın yıl sonu tatil dönemi reklamları bir gelenek hâlini almıştır. Normale göre daha uzun tutulan bu reklamlar insanların en güçlü duygularını harekete geçirmeyi amaçlar.

Bu yılın reklamı da aynı duygulara dokunmayı başarıyor, ancak bunu biraz daha farklı bir yolla yapıyor. Apple, bu yılın reklamında animasyonu tercih etti. Reklam klasik bir Apple reklamından daha çok bir Disney Pixar kısa filmini andırıyor. Şirket, üstüne kişiselleştirilmiş çıkartmaların yapıştırıldığı bir MacBook Pro’dan başka ürün yerleştirmesi yapmıyor. Bu bilgisayar da iki buçuk dakikalık filmde çok az görünüyor.

“Yeteneklerini Paylaş” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz, “Share Your Gifts” başlığını taşıyan reklamın esas amacı Apple’ın MacBook serisini göstermek değil; yılın son zamanlarında içimizdeki yeteneğin bir kısmını arkadaşlarımızla ve ailelerimizle paylaşmamıza teşvik etmek. Uzun reklam bu açıdan maddiyattan daha çok maneviyata değiniyor. Bunu da iyi şekilde yapmayı başarıyor.

Bu arada Apple, reklamın perde arkasına ait olan bir videoyu da YouTube hesabı üzerinden paylaştı. Bu videoyu da aşağıda bulabilirsiniz.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”ab3mZateax4″]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER