Teknoloji

Apple’ın dijital yayınlara özel yeniliği Gazete Bayisi sonuç vermeye başladı

Tabletler, satışları giderek azalan basılı gazete ve dergiler için kurtuluş yolu olarak gösteriliyor. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de özellikle iPad’e odaklanmış, ancak Android tarafında da yavaş yavaş sayıları artan çeşitli elektronik gazete ve dergi uygulamaları çıkıyor. Geçen yılın sonlarında ve bu yılın başlarında insanların bu dijital yayınlara fazla ilgi göstermediğine dair haber ve yazılar çıkıyordu. Ancak Apple’ın iOS 5 ile birlikte sunduğu Gazete Bayisi uygulamasıyla birlikte işler biraz değişmeye başlamış.

iPhone, iPod touch ve iPad’in uygulama ekranlarında Gazete Bayisi için özel bir yer açılmış durumda. Kullanıcı burada Gazete Bayisi uyumlu elektronik gazete ve dergilerin yeni sayılarını sanki gerçek bir gazete bayisine gitmiş gibi takip etme imkânı yakalıyor. AllThingsD’nin belirttiğine göre bu alan gerçekten satışları arttırmaya yarıyor. Gazete Bayisi uyumlu bir uygulamaya sahip olan Popular Science’ın abonelik rakamlarında artış kaydedilmiş. Yayın Gazete Bayisine geldiği andan sonra abone kazanma hızı öncesine göre dikkate değer derecede yükselmiş ve 11 bin yeni abone kaydedilmiş.

Yerli elektronik gazete ve dergi uygulamalarını da Gazete Bayisine bekliyoruz. Aslında tüketici elektroniği dergisi LOG bu alanda yolu açan ilk yayın oldu.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER