Manşetler

Apple’ın bazı Samsung telefonlarına yönelik yasaklama talebinde karar aralık ayına kalacak

ABD’de görülen Apple-Samsung davasında verilen jüri kararının hemen ardından davaya bakan Hakim Lucy Koh her iki tarafı da 20 Eylül tarihinde düzenlenecek duruşmakonusunda bilgilendirmişti. Bu duruşmada Apple’ın Samsung ürünlerine yönelik olarak bulunacağı yasaklama talepleri ele alınacaktı. Ancak Koh’un stratejide yaptığı değişiklik işin seyrini değiştirdi, her iki tarafın ürün yasaklama taleplerini tartışmak için 6 Aralık tarihini beklemesi gerekecek.

Koh, Apple’ın Samsung’un patent ihlâli yaptığına karar verilen bazı telefonlarının satışlarının durdurulması için mahkemeye göndermiş olduğu son karar talebini ve her iki tarafın duruşma ardından attıkları ve atacakları ek adımları göz önünde bulundurarak duruşma sonrası dönemi yeniden planladı. Buna göre her iki taraf da kasım ayına kadar geçen süre boyunca mahkemeye belge gönderiminde bulunabilecek, ancak 6 Aralık tarihine kadar kesin karar ile ilgili herhangi bir duruşma gerçekleşmeyecek. Bu, Apple’ın Samsung’un akıllı telefon ve tabletlerine yönelik yasaklatma kararı için birkaç ay bekleyeceği anlamına geliyor. Bu arada Koh davanın mümkün olduğu kadar verimli şekilde ilerlemesi için her iki tarafa da yapmış olduğu baskıyı sürdürdü, mahkemeye gönderilecek olan belgelerin sayfa sayılarına da belirli bir sınırlama getirdi.

Koh’un bu kararı Apple’ı mutlu etmeyecektir, ancak doğrusunu söylemek gerekirse Koh, önünde yoğun ve dolu bir mahkeme takvimi olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu, bu nedenle bu tarz bir gecikme her iki taraf için de ihtimal dahilinde bulunuyordu. Bununla birlikte Samsung’un Galaxy Tab 10.1 için daha önce alınmış olan ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına yönelik talebi mahkeme tarafından gerekli bulunduğu takdirde 20 Eylül’deki duruşmada ele alınacak.

İlgili >> Reuters, AllThingsD, Yenilenmiş Mahkeme Takvimi [PDF]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER