EğlenceManşetler

Apple yöneticisinden Apple Music ücretli abone sayısı ile ilgili açıklama

apple music connect

Apple Music ücretli abone sayısında yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Fransa’da bir yuvarlak masa toplantısına katılan Apple’ın Servislerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eddy Cue, Fransız yayın organı Numerama’ya, Apple Music’in dünya çapında 60 milyonu aşkın ücret ödeyen abonesinin bulunduğunu söyledi.

Apple en son geçtiğimiz ocak ayında Apple Music’in ücretli abone sayısına dair bir bilgi paylaşmıştı. O zaman da 50 milyonun üstünde ücret ödemesi yapan abonenin bulunduğunu doğrulamıştı. Ayrıca Cue, Apple’ın tüm platformlarda Apple Music deneyimini mükemmelleştirmeye devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan Cue, Apple’ın iOS 13 ile birlikte Müzik uygulamasına gelecek canlı şarkı sözleri özelliği için tüm sözlerin veri tabanına girildiğini kaydetti.

60 milyonu aşan ücretli abone sayısına rağmen, Apple Music hâlâ Spotify’ı takip etmeye devam ediyor. Bu yılın başlarında Spotify, dünya çapında 100 milyonu aşkın ücretli abonesinin bulunduğunu duyurmuştu. Ne var ki, ABD’de Apple Music’in Spotify’ı geçtiği ve daha büyük bir ücretli abone kitleisnin olduğuna inanılıyor.

Cue, Apple Music’in Android kullanıcıları arasındaki popülaritesi hakkında ketum davrandı. Yine de, Apple Music’in Apple ekosistemindeki en popüler yayın servisi olduğunu kaydetti.

Apple Music’in abone sayısını vermenin yanı sıra, Cue macOS Catalina’da iTunes’un bölünecek olmasıyla ilgili de görüş belirtti. iTunes ve Apple Music üzerinde çok emek sarf ettiğini, bu nedenle objektif bakamayacağını söyledi. iTunes’a hasta olduğunu, ancak Apple Music’in her açıdan daha iyi olduğunu düşündüğünü de dile getirdi. Artık daha iyi bir şeylere sahip olduklarını ve geriye dönüp bakmanın anlamı olmadığını da sözlerine ekledi.

Son olarak Apple Music içinde yayın yapan Beats 1 internet radyo istasyonu hakkında da konuşan Cue, radyonun on milyonlarca dinleyicisinin olduğunu söyledi. Apple, Beats 1’ın popülaritesi hakkında şimdiye kadar epey ağzı sıkı davranıyordu. Cue’nun açıklaması internet radyo istasyonu hakkındaki ilk somut bilgi olma niteliğini de taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER