Teknoloji

Apple: Yeni iPhone’lara gelen talep “inanılmaz”

Apple bugün satışa çıkan yeni iPhone 5s’in büyük bir ilgi gördüğünü kaydetti, bunu “inanılmaz” olarak nitelendirdi ve bazı iPhone 5s modellerinin tükendiğini dile getirdi.

iphone-5s-on-inceleme-38

Bir Apple sözcüsünün AllThingsD sitesine yaptığı açıklamaya göre, yeni iPhone’lara inanılmaz bir ilgi gösterildi ve bazı mağazalarda çeşitli iPhone 5s modellerinin stokları ya tükendi ya da az sayıda kaldı. Apple ne kadar satış gerçekleştirdiğine dair herhangi bir detay paylaşmadı. Şirket genellikle ilk haftasonunun geçmesini ve tablonun netleşmesini bekliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5s Ön İnceleme

Apple’ın ABD’deki çevrim içi mağazasında altın renkli iPhone 5s’in teslimatı için ekim ayı veriliyor. Ayrıca gümüş ve gri renkli modeller için de 7 ila 10 gün arasında değişen bekleme süreleri öngörülüyor.

iPhone 5s’in Türkiye’de piyasaya çıkışı aralık ayında gerçekleşecek ve muhtemelen o zamana kadar Apple iPhone 5s stoklarıyla ilgili problemlerini çözmüş olacaktır. Böylelikle tüketiciler tüm iPhone 5s modellerine erişme şansı bulacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5c Ön İnceleme

Bu arada iPhone 5c tarafında iPhone 5s’teki gibi stok sıkıntıları yaşanmıyor. Birçok Apple mağazasında iPhone 5c’yi rahatlıkla bulmak ve satın almak mümkün. Nitekim biz de bugün Apple’ın Londra Regent Caddesi’ndeki mağazasında iPhone 5c’yi sorduğumuzda stoklarda bulunduğu cevabını aldık.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER