Teknoloji

Apple WWDC 2020’nin öncesinde Developer uygulamasını güncelledi

Apple WWDC 2020'nin öncesinde Developer uyguk

Apple, Apple Developer uygulamasının Mac versiyonunu yayınladı. macOS uygulamasının gelişi gelecek hafta başlayacak Dünya Geliştiriciler Konferansı, yani WWDC 2020’nin hemen öncesinde gerçekleştirildi. Apple bu uygulamayı 2019 sonlarında çıkarmıştı. Ancak bu uygulama sadece iPhone, iPad ve Apple TV kullanıcılarına açıktı.

iOS versiyonu gibi, Apple Developer uygulamasının macOS versiyonu da Apple işletim sistemlerindeki yeni özellikleri gösteren videolardan geliştiricileri ilgilendiren haberlere kadar çeşitli içerikleri ve kaynakları sunuyor.

Ayrıca güncellemeyle birlikte eski WWDC oturumlarında arama yapmak için yeni bir arayüz de ekleniyor. Buna ek olarak daha sonra izlemek istediğiniz içerikleri indirmek veya yer imlerine eklemek de getirilen yenilikler arasında yer alıyor.

Apple Developer uygulaması, yaklaşan WWDC etkinliğini takip etmek için kullanılabilecek alternatif araç olma özelliğini de taşıyor. WWDC etkinliği bu yıl sadece internet üzerinden gerçekleştirilecek ve 22-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı etkinliği her yıl haziran ayında düzenleniyor. Bu etkinlikte Apple, farklı cihazlarında çalışan yazılım platformlarıyla ilgili en son yeniliklerin duyurularını gerçekleştiriliyor. Normalde etkinlik bir haftaya yayılıyor ve insanların fiziksel katılımıyla düzenleniyordu.

İLGİLİ HABERLER