Teknoloji

Apple watchOS yakında üçüncü taraf saat arayüzlerini destekleyebilir

apple watch series 3

apple watchosApple watchOS 4 için hazırladığı en son beta sürümüyle platformunda üçüncü taraf geliştiricilere bazı odaların kapılarını açabileceğini gösteriyor. 2015’te çıkan ilk Apple Watch’tan bu yana üçüncü taraflar üzerinden kişiselleştirilme yapılmasını neredeyse kısıtlayan Apple, NanoTimeKit konusunda bu yaklaşımını değiştirecek gibi görünüyor.

NanoTimeKit, Apple Watch’ta pek çok özellikten sorumlu bir araç kiti konumunda. Saat arayüzü konfigürasyonu da bu alanlar arasında yer alıyor. Apple Watch sahipleri hâli hazırda sadece Apple tarafından sunulan veya şirketin Disney ile olan işbirliğiyle hazırlanan saat arayüzleriyle kullanılabiliyor. Ancak şirket watchOS 4.3.1 ile saat arayüzü konfigürasyonu konusunda üçüncü taraf geliştiricilere de vize verecek gibi görünüyor.

Bu konudaki işareti ise internete sızan bir kod satırı veriyor. Söz konusu satırda şu an için erişilemez durumda olan bir NanoTimeKit geliştirici araçları sunucusu görülüyor. Bu kod satırına saat arayüzleri için üçüncü taraf desteğinin ipucunu veren bir mesaj da eşlik ediyor.

Apple watchOS platformunda geliştiricilere sunmaya hazırlandığı bu yeni imkan konusunda henüz bir açıklama yapmış değil. Dolayısıyla şirketin planlarında değişiklik yapma ihtimalinin bulunduğunu akıllardan çıkarmamak gerekiyor. Apple’ın özelliği 4 Haziran’da gerçekleştirilecek WWDCC 2018 açılış etkinliğinde duyurulması beklenen watchOS 5’e saklaması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER