Teknoloji

Apple’ın son reklamları akıllı saat pazarlamanın zorluğunu ortaya koyuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, akıllı saati Apple Watch için hazırladığı 30 saniyelik dört yeni reklamı yayınladı. Söz konusu reklamlar, şirketin geçtiğimiz nisan ayında Apple Watch’un çıkışı için hazırladığı reklamlara fazlasıyla benziyor. Hatta hazırlanan reklamlardan ikisinde (Berlin ve Bejing) aynı müzik kullanılmış. Son reklamlar, Apple Watch’u pazarlamanın bir iPhone veya iPad pazarlamaktan daha zor olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Apple’ın pazarlama birimi, Apple Watch’un insan hayatı için çok önemli olduğu mesajını verme konusunda halen sıkıntı yaşıyor gibi gözüküyor. Aynı anda birden fazla reklamın yayınlanmasının da bu sıkıntıyla ilgili olabileceği belirtiliyor.

Saatin fitness özelliklerine odaklanan “Hedefler” isimli reklam, yeni Apple Watch reklamlarının en iyisi olarak göze çarpıyor. Reklamda geceyarısından önce aktivite halkasının tamamlanmaya çalışılması, Apple Watch kullanan herkese hitap edebilecek cinsten bir görüntü olarak göze çarpıyor. Diğer reklamlar ise keşif, seyahat ve ebeveynliğe odaklanıyor. Her bir reklamda Apple Watch’un dijital dokunma, üçüncü taraf uygulamalar, bilekten arama yapabilme gibi özellikleri ön plana çıkarılıyor.

Yine de, Apple Watch reklamlarında ön plana çıkarılan pek çok özellik “Evet ama benim telefonum zaten bunları yapıyor.” dedirtecek cinsten. Apple Watch’un daha farklı şeyleri ve daha fazlasını vadettiğini göstermek, Apple’ın aşması gereken temel zorluk olarak göze çarpıyor. İnsanlara 30 saniyede bir akıllı saat satmak oldukça zorlu bir görev niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER