Teknoloji

Apple Watch Ultra’nın yeni nesil versiyonu daha hafif olacak

apple watch ultra 3

Apple Watch Ultra, saat piyasasını ele geçiren ürünlerden biri olmasına rağmen, ağırlığı konusunda kullanıcıları biraz hayal kırıklığına uğratıyor. Ancak bu yıl bu durum değişmeye hazırlanıyor, çünkü Apple’ın ağırlığı azaltma planları hakkında yeni bilgiler geldi.

Apple Watch Ultra’nın ağırlığı, en hafif Series 8 modelinin neredeyse iki katı ağırlığında ve hatta 45mm modellerinden bile daha ağır. Fakat bu yıl içinde, özellikle çıkan bir söylentiye göre, Apple’ın ağırlığı azaltma planı olduğu belirtiliyor. Bu bilgi, sarı iPhone 14 modelinin çıkışını doğru bir şekilde sızdıran bir Çinli kaynak tarafından paylaşıldı.

Bu Çinli kaynak, Weibo kullanıcısı Setsuna Digital. Setsuna, geçtiğimiz mart ayında Apple’ın baz model iPhone 14 ve iPhone 14 Plus için yeni bir sarı renk çıkarmayı planladığını belirtmişti. Kısa süre sonra, bu bilgi doğrulandı ve Apple, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus için yeni bir sarı renk seçeneğini duyurdu.

Setsuna Digital, bugün de bir Weibo gönderisiyle kısa ve öz bir bilgi daha paylaştı: “Yeni Apple Watch Ultra’nın ağırlığı azaltıldı.” Şu anki titan kaplamalı Ultra modeli 61.3 gr ağırlığında. Bu, en hafif Apple Watch Series 8 modeli olan 41mm alüminyum modelinin (31.9 gr) ağırlığının iki katına yaklaşıyor ve diğer S8 modellerinden daha ağır:

  • 41mm paslanmaz çelik: 42.3 gr
  • 45mm alüminyum GPS + Hücresel: 39.1gr
  • 45mm paslanmaz çelik: 51.5 gr

Setsuna Digital’ın paylaşımında belirli bir ağırlık belirtilmiyor, dolayısıyla bildirilen ağırlık azaltmanın ne kadar olacağını bilmiyoruz.

Apple Watch Ultra’nın ağırlığını azaltmanın sırrı 3D baskı olabilir

Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun daha önceki bir raporunda, şirketin bu yılki Ultra için 3D baskı parçaları kullanmayı planladığı belirtilmişti. Kuo, yeni yaklaşımın “üretim süresini iyileştirebileceğini ve üretim maliyetini azaltabileceğini” ifade etti.

3D baskı bileşenleri, reçineler, plastikler, metaller ve hatta karbon fiber dahil olmak üzere geniş bir malzeme yelpazesinden yapılabiliyor. Ancak plastik en yaygın olanı, PLA ve ABS en sık kullanılan çeşitler. Eğer 3D baskı parçaları metalin yerini alıyorsa, ağırlık azaltma büyük olasılıkla ek bir avantaj olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER