Manşetler

Apple Watch Series 8 vücut sıcaklığını ölçecek

apple watch series 8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer Apple mevcut tanıtım takvimini değiştirmezse, Apple Watch Series 8 önümüzdeki eylül ayında resmiyet kazanacak. Şirketin bu saatte kullanılacak watchOS 9 işletim sistemiyle ilgili ilk bilgileri ise haziran ayında WWDC‘de paylaşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Her iki etkinliğe de daha uzun bir süre var, ancak yeni Apple Watch ve watchOS hakkındaki haberler şimdiden gündemde.

Apple’ın bu yıl kullanıcıların karşısına üç yeni akıllı saat çıkarması bekleniyor. Series 8 ve yenilenen Watch SE ile birlikte daha dayanıklı tasarıma sahip bir seçeneğin de tanıtılacağı söyleniyor. Bu saatin hedef kitlesinde doğa sporları yapan kullanıcıların bulunacağı belirtiliyor.

Apple’ın watchOS 9 ile düşük güç modunu yenileyeceği söyleniyor. Yenilenen düşük güç modunda kullanıcıların saatten daha fazlasını görebileceği, bazı uygulamaları ve özellikleri çalıştırabileceği belirtiliyor.

Sağlık ilk günden bu yana Apple Watch’taki en önemli odak noktaları arasında yer alıyor. Series 8 ile birlikte saatin vücut ısısını da ölçebileceği söyleniyor. İlk etapta bu özelliğin doğurganlık planlamasına yardımcı olmak amacıyla kullanıma sunulması muhtemel görünüyor. Ancak ilerleyen zamanlarda Apple Watch’un kullanıcılarına ateşlerinin yükseldiğini söyleyebileceği, ancak bunu yaparken sayısal bir değer vermeyeceği belirtiliyor.

Apple’ın mevcut atriyal fibrilasyon (kalpte ritim bozukluğu) takip özelliğini de geliştirmesi bekleniyor. Yeni watchOS sürümüyle birlikte Apple Watch’un kullanıcısının belirli bir süre içinde ne kadar sık atriyal fibrilasyon durumuna girdiğini takip edebileceği belirtiliyor. Egzersiz uygulaması için yeni egzersiz türleri ve daha fazla koşu verisi de beklenenler arasında yer alıyor.

Apple Watch Series 8, uzun süredir beklenen kan basınıcı ölçme özelliğini ise barındırmayacak gibi görünüyor. Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın söz konusu özelliğin testlerinde bazı sorunlarla karşılaştığını ve bu özelliği iki yıl daha sunmayacağını belirtti. Şirketin kan şekeri takibi özelliğini de Series 8’de sunması beklenmiyor. Gurman’a göre, söz konusu özelliğin Apple Watch’a gelişi daha uzun zaman alacak.

İLGİLİ HABERLER