Teknoloji

Apple Watch Series 6 parçalarına ayrıldı, önemli bir donanım artık yok

Apple Watch Series 6 parçalarına ayrıldı, önemli bir donanım artık yok

iFixit Apple Watch Series 6 akıllı saati parçalarına ayırdı ve kandaki oksijen yoğunluğunu ölçmeyi sağlayan yeni sensörlere bakış attı. Bu arada saatten dikkat çeken bir donanım bileşeni de kaldırılmışa benziyor. Force Touch’ın kullanılmasını sağlayan teknoloji artık yok gibi görünüyor.

Force Touch Apple Watch’un ekranına ne kadar basınç uyguladığınızı algılamaya izin veriyordu. 2015 yılında çıkan ilk Apple Watch modelinden bu yana da akıllı saatin bir parçasıydı. Ancak watchOS’in en son versiyonuyla birlikte Force Touch önceki modellerden de kaldırılmıştı. Bunun nedeni belli oldu, Series 6 modeliyle birlikte bu bileşen tamamen kalkmış oldu.

Apple’ın iPhone tarafında da 3D Touch adında benzer bir özelliği vardı. Bu da ilk kez 2015 yılında çıkan iPhone 6S ile birlikte gelmişti. Teknoloji devi 2018’de 3D Touch’ı akıllı telefonlarından kaldırmaya başlamış ve bunu Haptic Touch ile değiştirmişti.

Ayrıca akıllı saat selefine göre daha büyük pile ve daha büyük Taptic Engine’e sahip. iFixit’e göre, 44mm Apple Watch Series 6’nın pili yüzde 3.5 daha büyükken, 40mm saatin pili ise yüzde 8.5 daha yüksek kapasiteye sahip. Apple, Series 6 Watch’un da Series 5 gibi 18 saat pil ömrüne sahip olduğunu söylüyor. Bu durumda pil kapasitesinin artırılması daha da ilginç oluyor. En yeni modeller seleflerine göre daha parlak ekranlara sahip. Bu da pilin yükseltilmesinin en önemli nedenleri arasında gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER