Manşetler

Apple Watch Series 3 tanıtıldı: Hücresel bağlantı desteğine sahip

Apple Watch Series 3, Apple’ın 12 Eylül etkinliğinde tanıtılan ilk yeni Apple ürünü oldu. Apple Watch’un üçüncü nesil versiyonunun hücresel bağlantı desteğine sahip olacağı, böylelikle dahili veri bağlantısı sayesinde iPhone’dan bağımsız şekilde çalışabileceği ve iletişim kurabileceği söyleniyordu. Beklentiler gerçeğe dönüşmüş oldu.

Yeni Apple Watch iPhone ile aynı telefon numarasını kullanacak, tasarım anlamında ise herhangi bir değişiklik bulunmuyor. AirPods bağlantısı sayesinde şarkıları doğrudan Apple Watch üzerinden, veri bağlantısını da kullanarak dinlemek mümkün olacak.

Ayrıca Apple W2 yongası sayesinde yüzde 85 daha iyi Wi-Fi bağlantısı sunacak. Öte yandan yüzde 50 güç tasarrufu da sağlayacak. Ayrıca Bluetooth bağlantı desteği de daha güçlü olacak. Aynı zamanda yeni çift çekirdekli işlemci de yüzde 70 daha hızlı çalışma imkanı sunuyor. Hücresel bağlantı desteği pilin daha hızlı şekilde tükenmesine neden olabilir, ancak Apple, saatin 18 saatlik çalışma ömrü sunacağını belirtiyor. Bu da bir günü rahatlıkla çıkarmayı sağlayacaktır.

Bu arada altimetre de Apple Watch’un sensörleri arasına ekleniyor. Böylelikle yükseklik ölçümü de yapabilecek.

Apple Watch Series 3’ün bir başka önemli özelliği de Siri’nin akıllı saatte sesli olarak çalışması olacak. Akıllı saat watchOS 4 ile çalışacak. watchOS 4, güncellenmiş bir Kalp Atış Hızı uygulamasını da içeriyor ve dinlenme, egzersiz, toparlanma, yürüme ve Nefes dönemleri sırasında yapılan ölçümler dahil olmak üzere, kalp atış hızı ile ilgili daha da fazla bilgi sağlıyor. Kullanıcılar aktif halde değilken kalp atış hızları belirli bir seviyenin üzerine çıktığında bildirim almayı da seçebilecekler.

Apple Watch’un LTE desteği nasıl çalışacak? Apple geleneksel bir anten yerine ekranın kendisinin anten olarak çalışmasını sağladı. Kullanıcıların bir SIM karta ihtiyacı olacak, ancak Series 3’te daha küçük boyutlu elektronik SIM kullanılacak. Hücresel bağlantı desteğine rağmen, Series 3 ile Series 2 aynı boyutlara sahip olacak. Sadece arka bölüm 2.5 mm. kadar daha kalın olacak.

apple watch series 3
Görsel: The Verge

Apple Watch Series 3’ün hücresel bağlantılı ve hücresel bağlantısız versiyonları yurt dışında sırasıyla 399 dolar ve 329 dolar fiyat etiketleriyle sunulacak. Ayrıca Apple Watch Series 1 modelinin de satışı devam edecek. Bunun yurt dışı fiyatı da 249 dolar olacak. Ön siparişler 15 Eylül’de, satışlar ise 22 Eylül’de başlayacak.

Bu arada Apple Watch ile birlikte yeni saat kayışları da tanıtıldı. Bunların arasında Nike ve Hermes marka kayışlar da mevcut. Buna ek olarak uzay grisi renkli bir model de bulunuyor.

Apple Watch Series 3 (GPS + Hücresel) yurt dışında 399 dolardan başlayan (ABD) fiyat etiketiyle sunulacak. Apple Watch Series 3 (GPS) ise  1649 TL’den başlayan Türkiye fiyatlarına sahip olacak.

Gümüş veya uzay grisi alüminyuma ek olarak Apple Watch Series 3, Apple’ın belirttiğine göre, tümü yeni ve göz alıcı kayış renk ve stilleriyle eşleşen gümüş veya uzay siyahi paslanmaz çelik kılıfların yanı sıra muhteşem yeni altın alüminyum renk seçeneğiyle geliyor. Örme Naylon yeni bir desenle güncellendi ve inanılmaz derecede hafif Spor Loop eşi olmayan bir konforla bileklere oturacak şekilde kolayca ayarlanıyor. Apple Watch Edition serisi, iki tonlu yeni bir Spor Kordon ile eşleşen hoş bir koyu gri seramik kasayı da kapsayarak genişliyor.

Apple Watch Nike+ hangi yeniliklere sahip olacak?

Apple Watch Nike+ oldukça popüler oldu ve bu ortaklık bu sonbaharda yeni saf platin/siyah Nike Spor Kordon veya özel renklere sahip Spor Loop ile eşleşen Series 3?ün her iki modeliyle sürüyor.

Nike Run Club uygulaması, heyecan verici yeni özellikleri kullanıma sunmak için güncellendi: Ses Kılavuzlu Koşu; Nike’ın üst düzey koçları, sporcuları ve eğlence görevlileri aracılığıyla dünya standartlarında koçluk ve motivasyon sağlarken, Cheers (Tezahürat) özelliği arkadaşlarınızın koşarken sizi motive edecek ses tabanlı tezahüratlar göndermesini mümkün hale getirerek koşuyu daha eğlenceli kılıyor.

Just Do It Sundays, ilham vermeye ve dünyanın en büyük koşu topluluğuna katılarak ödüller kazanmanızı sağlamaya devam ediyor.

Apple Watch Hermès serisindeki yenilikler

Apple Watch Hermès modelleri, yerleşik hücresel özelliği ile geliyor ve delikli Gala dana derisine sahip olan klasik Hermès sürüş eldivenin ilham olduğu Single Tour Rallye ve basılmış Gala dana derisine sahip, Henri d?Origny tarafından 1974’te tasarlanan binicilik atkısının ilham verdiği Single Tour Eperon d?Or dahil olmak üzere, yeni kayışların oluşturduğu dikkat çekici bir koleksiyonla eşleşiyor. 1993’te yine Henri d?Origny tarafından tasarlanan Carrick Hermès saatinin ilham verdiği yeni bir saat kadranı mevcut Hermès saat kadranı seçkisini tamamlıyor.

Apple Watch Series 3 (GPS + Hücresel) modeli kısa vadede Türkiye’de satılmayacak gibi görünüyor. Bunun yerine Apple Watch Series 3 (GPS) 1649 TL’den başlayan fiyatlarla sunulacak. Bu fiyata spor kordonla eşleştirilen altın, gümüş veya uzay grisi alüminyum kasa seçenekleriyle satın alınabilecek.

Apple Watch Series 1 de 1199 TL’den başlayan fiyatlarla, gümüş veya uzay grisi alüminyum kasalarda, bir Spor Kordon ile eşlenmiş olarak satışa sunulacak. Apple Watch Nike+ 1649 TL’den başlayan fiyatlarla ülkemizde satışta olacak. Apple Watch Hermès modellerinin de Türkiye satışı yok.

Apple Watch Series 3 (GPS) 29 Eylül’de Türkiye’de satışta olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER