Manşetler

Apple Watch SE tanıtıldı: Daha ucuz seçenek arayanlar için

apple watch se
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple bugün, Apple Watch’un temel özelliklerini, müşterilerin seveceği modern bir tasarımla buluşturan ve daha uygun bir fiyatla satışa sunulan Apple Watch SE’yi duyurdu. Apple Watch SE Türkiye fiyatı da 2699 TL olarak duyuruldu.

Şirketin belirttiğine göre, en büyük ve gelişmiş Retina ekran, müşterilerin kendileri için en önemli ayrıntıları ve bilgileri kolaylıkla bileklerinde görmesini sağlıyor. Apple Watch SE, Apple Watch Series 6 ile aynı ivmeölçer, jiroskop ve hep açık altimetreyi kullanıyor ve kullandığı en yeni hareket sensörleri ve mikrofon sayesinde, düşme algılama, Acil SOS, uluslararası acil durum aramaları ve Gürültü uygulaması gibi güçlü sağlık ve güvenlik özellikleri sunuyor.

watchOS 7 ile kullanıcılar, çocukların veya daha ileri yaştaki aile üyelerinin iPhone olmadan da Apple Watch’un keyfini çıkarmasına izin veren Family Setup, uyku takibi, otomatik el yıkama algılama ve yeni antrenmanları da içeren yeni özelliklerden yararlanabilecekler. Apple Watch SE, yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen ve yeni Solo Loop ve Örgü Solo Loop dahil olmak üzere tüm Apple Watch kayışlarıyla uyumlu, göz alıcı üç farklı kasa rengi seçeneğiyle sunuluyor.

Apple’ın Operasyon Direkörü Jeff Williams, “Uygun bir fiyatla satışa sunulan Apple Watch SE, Series 6 tasarımına ait unsurları Apple Watch’un en temel özellikleriyle buluşturuyor,” dedi. “Müşterilerimize bağlantıda kalmaları, daha aktif olmaları ve sağlıklarını takip etmeleri için mükemmel bir yeni seçenek sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

Apple Watch SE özellikleri

Apple Watch SE, ince kenarlar ve yuvarlak köşelerden oluşan ve Series 3’ten yüzde 30 daha geniş bir alana sahip göz alıcı bir Retina ekranla geliyor. Arayüz net ve bilgilendirici komplikasyonlar sunarken, büyük ve kolay okunan uygulama simgeleri ve fontlar kullanıyor. Müşterilerin bildirimleri, mesajları, antrenman ölçümlerini ve daha fazlasını kolayca görebilmesini sağlamak amacıyla, yeni saat kadranları da ekran için optimize edildi.

Apple Watch SE tanıtıldı: Daha ucuz seçenek arayanlar için

S5 System in Package (SiP) ve çift çekirdekli işlemci sayesinde Apple Watch Series 3’ten iki kata kadar daha hızlı olan Apple Watch SE, inanılmaz derecede hızlı bir performans ortaya koyuyor. Dokunsal geri bildirim özellikli Digital Crown’u döndürdüğünüzde giderek artan tıklamalar olağanüstü mekanik bir his veriyor. Apple Watch SE, Bluetooth 5.0’ın yanı sıra, telefon görüşmeleri, Siri ve Walkie-Talkie1 için daha iyi bir ses kalitesi sunmak üzere optimize edilen en yeni hoparlör ve mikrofona sahiptir.

Apple Watch SE fitness özellikleri

Yeni ve enerji bakımından daha etkili barometrik altimetre, GPS ve yakındaki Wi-Fi ağlarını kullanan yeni nesil hep açık altimetre, gün boyunca gerçek zamanlı yükseklik ölçümleri sağlıyor. Bu özellik, deniz seviyesinin üstünde 30 cm yukarı ve aşağı doğru gerçekleşen küçük yükseklik değişikliklerini algılanmasını sağlıyor ve yeni saat kadranı komplikasyonu veya antrenman ölçümü olarak gösterilebiliyor.

Yerleşik pusula, eğim, yükseklik, enlem ve boylam bilgilerini paylaşmanın yanı sıra, kullanıcıların daha iyi yön bulmasını sağlıyor ve baktıkları yönü daha doğru bir şekilde gösteriyor. Kullanıcılar, saat kadranlarına üç yeni Pusula komplikasyonundan birini ekleyebilecekler ve geliştiriciler, zengin deneyimler oluşturmak için uygulamalarında pusulanın sağladığı bilgilerden yararlanabilecekler.

Apple Watch SE sağlık ve güvenlik özellikleri

Müşteriler, Apple Watch’ta Acil SOS ile hızlı ve kolay bir şekilde yardım isteyebilir ve tek bir düğmeye basarak acil servislere durumlarını bildirebilirler. Apple Watch SE’nin Cellular modellerine sahip kullanıcılar, seyahat ederken daha da yüksek bir kişisel güvenlik için, aygıtın ilk olarak nereden satın alındığından veya hücresel bağlantı tarifesinin etkinleştirilip etkinleştirilmediğinden bağımsız olarak uluslararası aramalar kapsamında acil servisleri2 arayabilirler.

Düşme algılama özelliği, kullanıcının düştüğü anı algılamak için özel bir algoritma ve Apple Watch SE’deki en yeni ivmeölçer ve jiroskopu kullanır. Bileğin izlediği yolu ve darbe hızlanmasını kullanan Apple Watch, düşüşten sonra kullanıcıya uyarı gönderir. Kullanıcı bu uyarıyı yok sayabilir veya acil servisleri aramak için kullanabilir. Saat, düşüşün ardından yaklaşık 60 saniye boyunca hiçbir hareket algılamazsa, otomatik olarak acil servisleri arar, kullanıcının konumunu enlem ve boylam koordinatlarıyla birlikte belirten bir sesli mesaj paylaşır ve kullanıcının belirlediği acil durumda iletişim kurulacak kişilere mesaj gönderir.

Apple Watch SE, işitme sağlığına yönelik geliştirilmiş özelliklerle kullanıcının bulunduğu yerdeki ortam sesi düzeylerini ölçmek için yeni nesil mikrofon teknolojisinden yararlanıyor. Apple Watch SE, çevrenizdeki seslerin desibel düzeyleri işitme duyunuzu olumsuz etkileyecek bir noktaya ulaştığında, kullanıcılara bir bildirim gönderiyor ve kullanıcılar, Gürültü uygulaması veya Gürültü saat kadranı komplikasyonu ile gürültü düzeyini istedikleri zaman takip edebiliyorlar.

watchOS 7 özellikleri

watchOS 7 ile, müşteriler, aralarında Stripes, Chronograph Pro, GMT ve Artist’in de yer aldığı yedi yeni saat kadranı seçeneğiyle, kişiselleştirmeyi bir üst seviyeye taşıyabilecek ve yeni saat kadranı yapılandırmalarını düzenleyebilecek, keşfedebilecek ve başkalarıyla paylaşabilecekler. Düşük yoğunluklu VO2 Max, uyku izleme, otomatik el yıkama algılama ve yeni antrenman türlerini içeren yeni sağlık ve fitness özellikleri, kullanıcıların genel sağlık durumları hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı oluyor. Kullanıcılar, bisiklet için yol tarifleri içeren Harita uygulamasına ve farklı dillere çeviri yapabilen Siri’ye bileklerinden kolaylıkla erişebilecekler.

watchOS 7’deki Family Setup3 özelliği, tüm ailenin Apple Watch’tan yararlanabilmesini sağlıyor. Ailenin iPhone’u olmayan çocuklarının ve daha yaşlı aile üyelerinin, Apple Watch’un bağlantı, güvenlik ve fitness özelliklerinden yararlanabilmelerine olanak tanıyor. Çocuklar, iletişim ve kişiselleştirme becerilerinden yararlanabilir, istedikleri anda Acil SOS’e erişebilir, onlara en uygun şekilde optimize edilen Aktivite halkaları deneyiminin keyfini çıkarabilir ve evdeki veya sınıftaki öğrenme aktiviteleri sırasında konsantrasyonlarını koruyup konuyu dikkatle takip etmelerine yardımcı olan Okul Zamanı adlı yeni modu kullanabilirler.

watchOS 7 ileri yaştaki yetişkinler için de optimize edilmiş özellikler sunuyor. Sadeleştirilmiş bir alıştırma ve yapılandırma süreciyle başlayarak, yenilenen daha geniş kadranla saat bilgileri ve zengin komplikasyonlara bir bakışta erişebilirler. Yaşlı yetişkinler, iPhone’daki Sağlık uygulamasında sunulan yeni Sağlık Denetim Listesi’nden de yararlanabilirler. Bu liste, düşme algılama gibi sağlık özelliklerinin etkinleştirilip etkinleştirilmediğini tek bir görünümde izleme imkanını veriyor.

Apple Watch SE fiyatı ve çıkış tarihi

Apple Watch SE (GPS), 2.699 TL başlangıç fiyatıyla satışa çıkıyor. Apple Watch SE (GPS) bugünden itibaren apple.com adresinden ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebiliyor. Apple Watch SE (GPS) 18 Eylül Cuma gününden itibaren ABD, Porto Riko ve 27 başka ülke ve bölgede satışa sunulacak.

Apple Watch SE (GPS + Cellular) ise bugünden itibaren apple.com adresinden ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilir. Apple Watch SE (GPS + Cellular) 18 Eylül Cuma gününden itibaren ABD, Porto Riko ve 21 başka ülke ve bölgede satışa sunulacak. Gönderim durumu için apple.com/watch/cellular sayfasına bakın.

Yeni Apple Watch kayışları bugünden itibaren apple.com adresinden ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilecek ve 18 Eylül Cuma gününden itibaren satışa sunulacak. PRODUCT(RED) Solo Loop ve Örgü Solo Loop Ekim sonunda satışa sunulacak. Solo Loop ve Örgü Solo Loop kayışlar, Apple Watch Series 4 ve daha yeni Apple Watch modelleriyle uyumlu olacak.

watchOS 7, Apple Watch Series 3 ve daha yeni modeller için 16 Eylül’de kullanıma sunulacak. Kullanımı için iOS 14 sürümü yüklü iPhone 6s veya daha yeni iPhone modeli gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER