Manşetler

Apple Watch’un pil ömrü 18 saat olacak

apple-watch-magsafe-090315

Apple, bu akşam düzenlediği ”Saatler İleri” etkinliğiyle birlikte akıllı saati Apple Watch’a dair daha fazla detayı gün yüzüne çıkardı. 24 Nisanda piyasaya sürülecek akıllı saate dair en önemli sorulardan birisi de, Apple Watch’un pil ömrünün ne kadar olacağıydı.

Apple’dan yapılan açıklamaya göre, Apple Watch’un pil ömrü 18 saat olacak. Bu süre bir akıllı saat için oldukça fazla olsa da, Apple Watch sahiplerinin cihazlarını, ertesi günü çıkarmak adına, her akşam şarj etmeleri gerektiği anlamına geliyor.

apple-watch-magsafe-2-090315

Sıklıkla seyahat edenlerin Apple Watch’un MagSafe şarj kablosunu yanlarında taşımaları gerekiyor. Şarj kablosu, Apple’ın ürün gamı içinde farklı bir yerde konumlanıyor. Akıllı saatin arkasına yerleşen yuvarlak bir disk olan MagSafe, daha sonra arkasındaki kabloyla standart bir USB girişinden veya duvar şarj ünitesinden güç alıyor. Apple her Apple Watch ile birlikte 1 metrelik kabloya sahip bir MagSafe ünitesini kullanıcılarına ulaştıracak. Ekstra bir MagSafe ünitesi satın almak isteyenlerin 29 dolar ödemesi gerekecek. 2 metrelik kabloya sahip üniteler için bu rakam 39 dolara çıkacak.

İLGİLİ HABERLER