Teknoloji

Micro-LED ekranlı ilk Apple Watch 2025’te bekleniyor

microLED Apple Watch Ultra

Apple’ın ürünlerinde micro-LED ekran kullanmaya yönelik çalışmaları bir süredir gündemde. Ancak beklenen köklü değişiklik çok kısa vadede gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Öngörülere göre, micro-LED ekranla gelecek ilk ürün Apple Watch olacak. Haitong Tech’ten analist Jeff Pu’nun son raporu da bu öngörüyü destekliyor. Pu’ya göre, şirket micro-LED ekranlı ilk akıllı saatini 2025’in sonlarına doğru duyuracak.

Apple’ın tedarik zincirinde kaynakları bulunan Pu, mevcut ekran teknolojilerine göre avantajları nedeniyle birçok şirketin mikro LED teknolojisini araştırdığını vurguladı. Söz konusu avantajlar arasında daha fazla şeffaflık, daha yüksek renk doygunluğu, daha iyi izleme açıları, daha yüksek parlaklık, daha düşük güç tüketimi ve daha uzun kullanım ömrü bulunuyor. Ancak bu avantajların yüksek bir maliyeti var.

Micro-LED ekranlar LCD, OLED ve hatta mini LED ekranlara kıyasla çok daha pahalı. Apple, mini-LED’i hâlihazırda iPad Pro ve MacBook Pro’da kullanıyor. Micro-LED ekranlı cihazların seri üretimi henüz uygulanabilir olmadığı için şimdilik sadece çok pahalı televizyonlarda micro-LED tercih ediliyor.

Micro-LED döneminin kapısını yeni Apple Watch Ultra açabilir

Ancak Apple bir veya iki yıl içinde micro-LED ekranlı ilk cihazını kullanıcılarla buluşturmayı hedefliyor. Pu dışında diğer kaynaklar da şirketin bu dönemi Apple Watch ile başlatacağını belirtiyor. Bundan birkaç ay önce TrendForce tarafından hazırlanan bir raporda şirketin ilk olarak 2026 model Watch Ultra’da micro-LED’e geçiş yapacağı öngörüsünde bulunulmuştu.

Jeff Pu’ya göre, micro-LED ekranlı ilk Apple Watch 2025’in sonlarında kullanıcılarla buluşacak. Apple yeni saatlerini eylül ayında tanıttığı için Pu’nun öngörüsü gerçekleşebilir görünüyor. Ancak şirketin bu geçişi 2026’ya bırakma ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER