Teknoloji

Apple Watch haziran ayına kadar fiziksel mağazalarda satılmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-090415

Apple haziran ayına kadar Watch’u perakende mağazalarında satmayı planlamıyor. The Telegraph tarafından sızdırılan bilgi notu Apple Watch için geçen cuma gününden itibaren başlayan siparişlerin bir süre daha sadece internet üzerinden alınacağını işaret ediyor. Apple’ın perakende şefi Angela Ahrendts, bu durumun mayıs ayı boyunca da devam edeceğini söylüyor.

Apple, Watch satışlarının başlangıç dönemi boyunca sadece internet üzerinden alınacağını açıklamıştı, ancak bu durumun mayıs ayı boyunca devam edeceğini söylememişti.

Her ürünün bu şekilde mi piyasaya çıkacağı şeklinde bir soru soran Ahrendts, bilgi notunda kendi sorduğu bu soruya “Hayır” cevabını verdi. Apple’ın efsanevi hâle dönüşen ürün lansman günlerini çok sevdiklerini, bunları yine görmeye devam edeceklerini kaydetti. Ancak şu an için internetten sipariş vermeyip Apple Watch’u mağazadan satın almak isteyen yurt dışındaki tüketicilerin biraz daha sabretmeleri gerekiyor. Tabii ki, bu sırada Apple mağazalarına uğrayıp yeni saatleri deneyebilirler.

Bu arada Apple Watch’un Türkiye’de piyasaya çıkış takvimi de henüz belli olmuş değil. Yurt dışında olduğu gibi Türkiye’de de öncelikle internetten siparişlerin toplandığını görebiliriz.

Apple Paris, Londra, Los Angeles, Berlin, Pekin, Tokyo gibi farklı noktalarda açtığı özel butik mağazalarla Apple Watch’u 24 Nisandan itibaren buralarda bulundurmaya başlayacak. Bu mağazaların 24 Nisandan itibaren satış mı yapacağı, yoksa başlangıçta sadece ürünlerin gösterimi ve denenmesi için hizmet vereceği şu an için netlik kazanmış değil.

İLGİLİ HABERLER